Bayram temizliğini bedavaya getirin! Evde deterjan yaparak tasarruf etmek mümkün

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bayram temizliğini bedavaya getirin! Evde deterjan yaparak tasarruf etmek mümkün
YAŞAM Haberleri

Evde bayram temizliğinde en çok ihtiyaç duyulan temizlik malzemelerinin başında deterjan geliyor. Evin her yerinde detaylı temizlik yapmak için aradığınız deterjana para vermeden de sonuç alabilirsiniz. İşte evde deterjan yaparak temizliği bedavaya getirme formülü...

Bayrama sayılı gün kala her evde bayram temizliği telaşı başladı. Evin tüm odalarını ve her köşesini tertemiz yapmak isteyenlerin en çok kullandığı malzemelerin başında deterjan geliyor. Deterjan fiyatları son dönemde hızla artarken, bu malzemelere para vermek yerine tasarruf etmek isteyenlere alternatif çözümler sunuluyor.

Evde pratik bir şekilde yapılan ve her alanda kullanılabilen deterjan ile bütçenizi tasarrufa yönlendirebilirsiniz. Ekonomik deterjan tarifi ile perde, çamaşır ve diğer alanlarda temizlik çok kolay hale geliyor. Çeşitli kimyasal içeren deterjanlara göre bu karışım çok daha sağlıklı olduğu için özellikle küçük çocuğu olan ailelere tavsiye ediliyor.

Bayram temizliğini bedavaya getirin! Evde deterjan yaparak tasarruf etmek mümkün

EVDE DETERJAN YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Bayram temizliği öncesi deterjan masraflarından kaçınmak isteyene evde deterjan yapımı öneriliyor. Bunun için gerekli malzemeler; 1 adet beyaz kalıp sabun, 1 paket toz karbonat ve 5 litre sudur. Sadece bu malzemeler ile hem çok iyi temizleyen hem de markette satılanlar gibi kimyasal içermeyen bir temizlik ürünü elde edebilirsiniz.

EVDE DETERJAN YAPIMI

Bütçenizde tasarruf sağlamak istiyorsanız bu malzemeleri kullanarak evde deterjan yapabilirsiniz. Öncelikle kalıp sabunu rendenin ince kısmıyla rendeleyip 5 litre suyu büyük bir tencerede kaynatın. Daha sonra evde deterjan yapımı sırasında şu aşamaları sırasıyla takip edin:

  • Kaynamış suyun içine karbonat dökün ve tahta kaşıkla karıştırın.
  • Daha sonra rendelediğiniz sabunu karışıma ilave edin.
  • Katılaşma olmaması için fazla ateşte tutmayın.
  • Boza kıvamına gelen deterjanı soğutup boş deterjan kabı veya pompalı sabunluğa doldurun.

Hazırladığınız 5 litrelik sıvı deterjan, temizlik ihtiyacı olan her alanda rahatlıkla kullanılabilir. Bu karışımı sıvı el sabunu olarak kullanmak istiyorsanız içine bir miktar zeytinyağı eklemeniz yeterli olacaktır. Beyaz kalıp sabunun tamamı yerine suya uygun miktarda kullanmanız tavsiye edilir.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...