Ataşehir CHP seçim bürosuna yapılan saldırıya ilişkin İstanbul Valiliği'nden açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ataşehir CHP seçim bürosuna yapılan saldırıya ilişkin İstanbul Valiliği'nden açıklama

GÜNDEM Haberleri

Ataşehir'deki CHP seçim bürosuna gece saatlerinde gelen bir grup saldırıda bulundu. Söz konusu saldırıya ilişkin İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada olay yerinde 3 kuru sıkı silah kovanı bulunduğu ve şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Ataşehir'deki CHP seçim bürosuna gece saatlerinde bir saldırı gerçekleştirildi. CHP Örnek Mahallesi Seçim Bürosu'nda yaşanan olayda, seçim bürosunun önüne gelen bir grup, sprey boyalarla camlara yazı yazdı. Büronun önünde asılı bulunan parti bayrakları kesildi.

Ataşehir CHP seçim bürosuna yapılan saldırıya ilişkin İstanbul Valiliği'nden açıklama

Şüpheliler kurusıkı tabanca ile birkaç kez ateş ettikten sonra olay yerinden uzaklaştı.  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin Ataşehir'deki temsilciliğinin tahrip edildiğini ve 3 el ateş açıldığını söyledi.

https://twitter.com/Canan_Kaftanci/status/1648462480908365825

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kaftancıoğlu Kemal Kılıçdaroğlu posterlerine ve camlara sloganlar yazıldığını da paylaşımında belirtti. Olay yerine ait görüntüleri paylaşan Kaftancıoğlu ayrıca yetkilere saldırganların yakalanması için çağrı yaptı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA 

Saldırıya ilişkin İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı.  İstanbul Valiliği, açıklamada "Plakasız bir motosikletteki 2 şüphelinin de havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığı tespit edilmiştir"  denildi ve açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün saat 01.00 sıralarında Ataşehir ilçemiz Örnek Mahallesinde bulunan CHP Seçim İrtibat Bürosu önündeki parti flamalarının kesildiği, camlara yazı yazıldığı ve silahla havaya ateş edildiği ihbar edilmiştir.

Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalarda; (6) şüphelinin parti flamalarının kesilmesi ve camlara yazı yazılması olayına karıştığı, plakasız bir motosikletteki (2) şüphelinin de havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığı tespit edilmiştir. Olay yerinde (3) adet kurusıkı silah kovanı elde edilmiş olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...