Aydın'da sıcaklar bunaltıyor

/ Kaynak: CHA
Aydın'da sıcaklar bunaltıyor

YAŞAM Haberleri  / CHA

Aydın'da sıcaklık 41 dereceye çıktı, bunaltan sıcaklardan insanlar ağaç gölgelerine sığınırken çocuklar, parklardaki havuzlarda serinliyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden geçen hafta yapılan açıklamada, Aydın'da hava sıcaklığının hissedilir derecede artacağı uyarısında bulunulmasının ardından sıcaklık 41 dereceye çıktı. Bunaltan sıcaklardan insanlar ağaç gölgelerine sığınırken çocuklar, parklardaki havuzlarda serinliyor. Mevsim normallerinin 3 ile 4 derece üzerinde seyredecek sıcaklık, Aydın'da 41 dereceyi buldu. Bunalan vatandaşlar ağaç gölgelerine, parklara sığındı. Gece ve gündüz meşhur kar helvası ve dondurmayla serinlemeye çalışıyorlar. Yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı bulunan yaşlılar ve çocukların, güneş ışınlarının dik geldiği 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması konusunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...