Aileler ilk ara tatilde seyahate

Aileler ilk ara tatilde seyahate

YAŞAM Haberleri

Eğitim sisteminde öğrenim dönemi birkaç tatile bölündü. 9 Eylül 2019’da başlayan eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 18-22 Kasım tarihlerine denk gelen hafta olacak.

CANAN ERASLAN

Hafta sonu tatillerini saydığımızda 9 güne uzayan tatil için birçok aile harekete geçti bile. Sıcağın son demlerinden faydalanmak isteyenler Antalya’nın tarihî yerlerini keşfederken, denize bile girebilir. Deniz ihtimalinin daha yüksek olduğu bir yer de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Turizm şirketlerinin verilerine göre, Bursa, Sapanca, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Gaziantep ağırlıklı rotalar yine bu ara tatilin gözde bölgeleri arasında. 3-4 günlük turlara katılmak isteyenler de Eskişehir turu, Kastamonu-Safranbolu, Kapadokya ve Pamukkale turlarını tercih ediyor.
¥ Eskişehir turunda Odunpazarı, Porsuk çayı, Lületaşı atölyeleri, Cam Sanatları Müzesi, Kent Park, Bilim Sanat ve Kültür Parkı, Balmumu Heykeller Müzesi görülebiliyor.
¥ Kastamonu Safranbolu tur hem görsel hem  de lezzet yönünden epey zengin bir tur.
¥ Kapadokya turunda Göreme, Avanos, Üçhisar, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Hacıbektaş, Ihlara Vadisi var
 ¥ G.Antep-Urfa-Mardin turunda  Göbeklitepe, Balıklıgöl, Gaziantep’in tarihî yerleri ile mistik Mardin turu yapılıp, üç ilin lezzetleri tadılabiliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...