Afrika Kültür Evi Afrikalı kadınlara can suyu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Afrika Kültür Evi Afrikalı kadınlara can suyu

YAŞAM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Afrika’da 50 cente üretilen bir çanta Fransa’da mağazada 500 avroya satılıyor. Kıtada kadınlar için açılan onlarca zanaat merkeziyle Afrikalı kadınların emeklerinin sömürülmesinin önlenmesi hedefleniyor.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, Afrikalı kadınların ortaya koyduğu el emeği ürünleri kâr amacı gütmeksizin Türkiye’de satışa sunup elde edilecek gelirleri Afrikalı kadınlara göndermeyi amaçlayan Afrika El Sanatları ve Kültür Evi (Afrika Kültür Evi) sosyal sorumluluk projesi, aralıksız devam ediyor.

Merkezde hâlihazırda Afrika kıtasının 34 ülkesinden gelen ürünler satışa sunuluyor. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Fildişi Sahili İş Konseyi Başkanı ve Türkiye - Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkan Yardımcısı İhsan Şahin, Afrika Evi projesiyle Afrika’daki kadın emeği sömürüsünün engellendiğini söyledi. Şahin, “Batı Afrika’da kadınların yaptığı bir çanta veya hırka birileri tarafından orada 50 cent’e satın alınıyor. Bu ürünleri daha sonra Fransa’da mağazada 500 avroya satıyorlar. Kadınlara işi öğretip, evinde veya köyünde yaptığı ürünü endüstrileştirerek ‘Afrika Evi’ markasıyla önce Türkiye, sonra da dış pazarlarda alıcılarla buluşturuyoruz. Afrika’da üretilen el emeği ürünlerin dünyaya bu marka ile gönderilmesi, edinilen kazancın da gerçek sahibi olan Afrikalı kadınlara ulaştırılması için çalışıyoruz” dedi. Afrika Evi’nin şu an Ankara Altındağ’da ve İstanbul Havalimanında birer mağazası olduğunu belirten Şahin, Afrika’da zanaat merkezlerinin sayısını artıracaklarını söyledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...