Adı gibi ‘Umut’ları çok fazla

Adı gibi ‘Umut’ları  çok fazla

YAŞAM Haberleri

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Çavuşköy'de yaşayan fiziki ve görme engelli 12 yaşındaki Umut Batar, öğretmen olmak istiyor. Bu hayalini gerçekleştirmek için bütün ilçe seferber…

Çavuşköy'de Batar ailesine maske, mesafe kuralına uygun olarak belli aralıklarla misafir olan öğretmenler, Umut'un eğitimini Braille alfabesiyle sürdürüyor. Vize Millî Eğitim Müdürü Rışvan Dündar da zaman zaman bu derslere katılıp armağan ettiği kitaplarla Umut'un "öğretmen olma hayalinin" peşinden koşma motivasyonunu pekiştiriyor. Umut Batar “Hedefim öncelikle okulumu bitirip sonrasında öğretmen olabilmek. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile tanışıp kendisine bu imkânları sağladığı için teşekkür etmek istiyorum” dedi. Vize Millî Eğitim Müdürü Rışvan Dündar “Adı gibi umudu çok fazla. Umut’ta değişik bir enerji var. Bir öğretmenin hissedeceği öğrenme hissi Umut’ta var” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...