5 bin kişiye elektronik takip

5 bin kişiye elektronik takip

YAŞAM Haberleri

Cezaevine gireceği yerde elektronik kelepçeyle ev hapsi cezası alan binlerce kişi, İzleme Merkezi tarafından takip edildi.

Adalet Bakanlığı'nın denetimli serbestlik kapsamında hayata geçirdiği elektronik kelepçeli takip uygulaması yaygınlaşıyor. Cezaevi yerine elektronik kelepçeyle ev hapsi ya da eve yaklaşma yasağı alanlar, Elektronik İzleme Merkezi'nde adım adım izleniyor. Adalet Bakanlığı tarafından 2012 yılında başlanılan sisteme ilişkin pilot uygulama ile 81 kişi izlendi. İzleme Merkezi kurulduktan sonra 2013'te 100 kişi takip edilirken, bu yıl şubat ayı itibariyle bin 856 kişi izleniyor. Pilot uygulama dâhil bugüne kadar 5 bin 94 mahkûmun toplum içinde denetim ve takibi, elektronik yöntemlerle gerçekleştirildi. Aynı anda 5 bin kişiyi izleme kapasitesine sahip olan izleme merkezleri 15 kişiyle başlarken, şu an 39 personel son teknolojiyi kullanarak görev yapıyor. 7 gün 24 saat ve 4 vardiya şeklinde çalışan merkez, ilerleyen yıllarda personel sayısını 96'ya çıkarmayı planlıyor. Sistem aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, kadına şiddetin önlenmesi amacıyla da kullanılmaya başlandı. Merkezde ve taşrada elektronik izleme ünitelerinin kurulumunda görev alacak personele ayrıntılı eğitimler veriliyor. nbsp;
DAMLA?PEKER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...