Husiler'in Islah Partisi yöneticilerinden Ed-Deggar'ı kaçırdığı iddia edildi

/ Kaynak: AA
Husiler'in Islah Partisi yöneticilerinden Ed-Deggar'ı kaçırdığı iddia edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in kuzeyindeki Zemar kentinde, Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) Islah Partisi yöneticilerinden Abdurrahim ed-Deggar'ı kaçırdığı ileri sürüldü.

Islah Partisi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Husi militanları, Zemar kentinde bulunan Islah Partisi yöneticilerinden Abdurrahim ed-Deggar'ı alıkoyarak bilinmeyen bir yere götürdü" ifadeleri yer aldı.
Açıklamada, bu tür adımların bölgede gerginliği daha da arttıracağı belirtilerek, Deggar'ın hayatı ve sağlığı konusunda Husiler sorumlu tutuldu.
Olayla ilgili Husilerden henüz bir açıklama yapılmadı.
Husilerin daha önce aralarında Islah Partisi Yüksek Kurulu üyesi Muhammed Kahtan'ın da olduğu 19 kişiyi alıkoyduğu belirtilmişti.
Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, söz konusu gruba yönelik operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar hala çeşitli kentlerde sürüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...