15 Temmuz gazisi Özsoy şehit oldu

Düzenleyen:
15 Temmuz gazisi  Özsoy şehit oldu

YAŞAM Haberleri

15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla bayrağını alarak sokaklara çıkan ve cuntacı askerlerin kurşunuyla ağır yaralanan Özcan Özsoy, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Olay gününü anlatan Özcan Özsoy’un abisi Tekin Özsoy, “Olay günü saat gece 01.30’da salalar okunmaya başladı. Külliye’ye doğru gittik. Jandarmanın orada yolu kapatmıştı. İlk gittiğimizde 100-150 kişilik bir grup vardı. Sivil arabaların arkasını siper edinmişti insanlar. Onların yanına gittik. Oradan birinden bayrağı aldım ben, yürüdüm. Sonra arkamdan birkaç kişi daha geldi. Ateş etmeye başladılar bize. Ben yaralandım ilk önce. Sonra rahmetli geldi beni yerden çekti.  O kargaşada kaybettim ben Özcan’ı” ifadelerini kullandı. Yanında yeğeninin de olduğunu belirten Özsoy, “Bir bir buçuk saat sonra yeğenimi gördüm kalabalığın içinde. Özcan’ı sordum, Özcan yoktu. Evi aradım. Telefonu yoktu yanında. Eve de gitmemişti. Dedim hastanelere bakayım. En yakın Gazi Hastanesi vardı. Gazi’ye gittim. Acilde ismi asılıydı. Beyin cerrahi servisine çıkarmışlardı. G-3 mermisi kafasının arkasından giriyor, önünden çıkıyor. Son dönemde iyiye gidiyordu” şeklinde konuştu. Evli ve bir çocuk babası olan Özsoy’un naaşı, Ankara’nın Haymana ilçesinde defnedilecek.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...