Bedelini ödeyecekler

Düzenleyen:
Bedelini ödeyecekler

GÜNDEM Haberleri

Mardin Derik’te şehit edilen kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün cenaze töreninde onbinler sel oldu

Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı teröristlerin tuzağı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk memleketi Sakarya’da on binlerin katıldığı cenaze namazı ardından ebediyete uğurlandı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve milletvekilleri de katıldı. Erdoğan, şehit olan Safitürk’ün cenazesinde ön safta yer alırken cenaze namazını şehidin babası kıldırdı. Oğlu ile eşinin tabutuna sarılan Ayşegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi. Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, annesi Ayşegül Safitürk’e “Babamı göremiyorum anne” dedi. Tabutu işaret eden anne Ayşegül Safitürk ise “Baban tabutta oğlum” cevabını verdi. Anne ve oğlunun arasındaki diyalog herkesi ağlattı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, kendisine hediye edilen oyuncak araba ile tören boyunca oynaması törene katılan vatandaşları duygulandırdı. Törende şehidin eşi defalarca Kaymakam Fatih Safitürk’ün tabutunu öptü. Acılı eş, defalarca sarıldığı eşinin tabutuna bakarak, “Bir kaymakam şehit olacak da senden başkasına yakışmazdı. Harikasın aşkım, çok güzelsin aşkım” diye ağladı. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da şehit babasını alnından öptü.

“ADİLERİN KÖKÜ KAZINACAK”
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih kısa süre önce Külliye’de tanıştığımız bir arkadışımızdı. İnanıyoruz ki Muhammet Fatih kardeşimizde şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bu topraklardan hep şüheda fışkırdı. Bu alçaklar, adiler zannediyor ki bu suikastlarla bir yerlere varacaklar. Ama varamayacaklar. Bunların kökünü biz kazıyacağız. Bu kardeşlerimizin kanı yerde kalmayacak. Biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.  Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, şehit kaymakam Fatih Safitürk ile uzaktan akraba olduklarını ifade etti. Safitürk’ün Derik’te güzel hizmetler yaptığını hatırlatan Bakan Soylu, birilerinin bu hizmetlerden rahatsız olduğunu söyledi. Konuşmasında zaman zaman duygu dolu anlar yaşayan Bakan Soylu, konuşması sırasında zor anlar yaşadı.  Safitürk’ün tabutu başında terörün biteceği sözünü veren Bakan Soylu, “Muhammet ile şehadetinden bir süre önce beraberdik. Hizmetlerini o kadar güzel anlatıyordu ki. Kaymakam bey şu anda burada hepimizle beraberdir. Siz onları ölü sanırsınız, ama onlar diridirler. Biz sabırlı olacağız. Hiç endişe etmeyin. Terörü öyle bir bitireceğiz ki Allah şahittir. Kimse ağzına bir daha PKK lafını bile alamayacak. Bu milletimize namus sözüdür. Milletimize şeref sözümüzdür. Son sözümü söylemek istiyorum, kaymakam bey görev tamamlanacaktır. Rahat olun. Bu saldırıyı gerçekleştirenler bedelini ödeyeceklerdir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...