YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı, renksiz olur mu? ÖSYM sınava giriş belgesi siyah beyaz olur mu?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı, renksiz olur mu? ÖSYM sınava giriş belgesi siyah beyaz olur mu?

Üniversite Tercih Rehberi Haberleri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen YKS bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Adaylar arama motorlarında merak ettikleri konuları araştırıyorlar. Adayların en çok merak ettiği sorular arasında “YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı, renksiz olur mu? ÖSYM sınava giriş belgesi siyah beyaz olur mu?” soruları yer alıyor. Peki, “YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı, renksiz olur mu? ÖSYM sınava giriş belgesi siyah beyaz olur mu?” İşte detaylar…

Hayal ettiği üniversiteye yerleşmek isteyen 3 milyondan fazla aday 17-18 Haziran tarihleri arasında YKS’ye girecek. Aday öğrenciler https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden sınav giriş belgelerine ulaşabiliyorlar. Adaylar sisteme T.C kimlik numaraları aday ve şifrelerini girerek sınav giriş belgelerinin çıktılarını alabiliyorlar. Adaylar sınav giriş belgelerinin renkli olup olmaması gerektiğini merak ediyorlar. Peki, YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı, renksiz olur mu? ÖSYM sınava giriş belgesi siyah beyaz olur mu? İşte detaylar…

ÖSYM SINAVA GİRİŞ BELGESİ SİYAH BEYAZ OLUR MU?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan YKS’ye hafta sonu 3 milyondan fazla öğrenci girecek. Adayların sınava girerken mutlaka sınav giriş belgesini yanlarında bulundurması gerekiyor. Sınavların hafta sonu olmasından dolayı sınav giriş belgesini önceki günlerde çıkartılması avantaj olacaktır. Çıktısı alının sınav giriş belgesinin siyah beyaz veya renkli olması herhangi bir sıkıntı teşkil etmiyor. YKS kılavuzunda yer alan bilgileri göre

“Adaylar İnternet'ten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.”

ÖSYM sınav giriş belgesinde dikkat edilecek en önemli hususlardan birisi belge üzerinde adayın fotoğrafının olması zorunluluğu. Adayların belgelerinin çıktılarını alırken fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmesi gerekiyor.

Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacak.

YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı, renksiz olur mu? ÖSYM sınava giriş belgesi siyah beyaz olur mu?

SINAVA GİRİŞ BELGESİNİ KAYBEDENLER NE YAPMALI?

Sınav giriş belgesini kaybedenler ÖSYM aday sayfasına giriş yaparak internetten yeni bir aday sınav giriş belgesi çıktısı alabilirler.

YKS SINAVINDA ADAYIN YANINDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER

  • Sınav giriş belgesi
  • Kimlik kartı, geçerlilik süresi dolmamış pasaport
  • Sürücü belgesi veya mesleki kimlik kartları geçerli değildir!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...