Sayması bile 6 saat sürdü

- Güncelleme:
Sayması bile 6 saat sürdü

TÜRKİYE Haberleri

Libya'dan Ürdün'e İstanbul aktarmalı 2.5 milyon dolar götürmek isteyen Libya vatandaşı Anwar M.T Zad, Atatürk Havalimanı'nda paraları beyan etmeden götürmeye çalıştığı için polis tarafından yakalandı. Valizin içindeki paraları saymak için polis bir bankadan yardım isterken paraların Libya Merkez Bankası'na ait olduğu ortaya çıktı. Paraların sayımı 6 saat; paraların nereye ait olduğu işlemi de 12 saat sürdü.

Libya vatandaşı olan 33 yaşındaki Anwar M.T Zad, Türk Hava Yolları'ndan bilet alarak Libya'dan İstanbul aktarmalı Ürdün'ün başkenti Amman'a gitmek istedi. THY'nin tarifeli uçağı ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen Zad, seyahat edeceği THY'nin Amman uçağını kaçırdı. Bunun üzerine Zad, Royal Jordan Havayolları'dan bilet almak için arındırılmış salondan dışarı çıkmak zorunda kaldı. Amman biletini aldıktan sonra uçuşunu gerçekleştirmek üzere yeniden arındırılmış salona geçmek isteyen Anwar M.T Zad'ın güvenlik kontrolünde bagaja vermediği valizi şüphe üzerine arandı. Güvenlik görevlileri Libyalı yolcunun bagajında yüklü miktarda dövizi görünce dolarları beyan edip etmediği incelendi. Paraları beyan etmediği anlaşılan Libyalı yolcu polis tarafından gözaltına aldı. nbsp;

BEYAN ETSEYDİ...
İfadesinde ticaret yaptığını belirten Anwar M.T Zad'ın bagaja vermediği valizinde ki Amerikan dolarlarının sayılması için bir bankadan yardım istendi. Paraların sayımı 6 saat; paraların nereye ait olduğu işlemi de 12 saat sürdü. Valizde çıkan 2.5 milyon dolar paranın Libya Merkez Bankası'na ait olduğu belirlendi. Paralar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na gönderilirken Libyalı yolcu da Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Libyalı yolcunun, Amman'a giderken paraları beyan etmesi halinde herhangi bir problemle karşılaşmadan uçabileceği öğrenildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...