Evleri yıkayacağız, zorlaştırmayın

- Güncelleme:
Evleri yıkayacağız, zorlaştırmayın

TÜRKİYE Haberleri

Başbakan Erdoğan, kentsel dönüşümü muhakkak yapacaklarını belirterek, "Gerekirse evleri yıkayacağız. Tüm milletime sesleniyorum. Biz sizleri sokakta bırakmayız ama işimizi kolaylaştırın ki biz sizin yavrularınızın ayaklarının toprağa, çime değeceği parklar yapabilelim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlara "işimizi kolaylaştırın" çağrısında bulundu.
Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca düzenlenen "Mutlu Aileler, Mutlu Şehirler" konulu 3. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuştu. Erdoğan, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. Şehirlerin önemine vurgu yapan Erdoğan, tarihimize bakıldığında şehirlerde "İnsanı yutan değil insanı yücelten" mimari tarzla karşılaşıldığını söyledi. Erdoğan, "Ne zaman ki kendi medeniyetimize, tarihimize, mimari anlayışımıza sırt çevirmiştir o zaman şehirler bozulmuştur. Artık insan için değil arabalar için kentler inşa edilirken şehirler bozulmuştur" dedi. Erdoğan, ilginç bir örnek verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HER SAAT KORNAYA BASILIYOR
Erdoğan, "Tarihte İstanbul'da öyle mahalleler öyle sokaklar vardı ki, evlerin cumbalarına konulan çiçeklerin rengi dahi bir anlam ifade ediyordu. Evinde hasta olan aile cumbasına sarı çiçek koyuyor, sokaktan geçenlerin gürültü yapmamasını bu yolla rica ediyordu. Bugün ise motor gürültüsünün üzerine hastayı, çocuğu, yaşlıyı düşünmeden günün ve gecenin her saatinde kornaya basılıyor. Şehri insana göre değil, araçlara, otomobillere göre dizayn ederseniz, siz şehre değil şehir size hükmeder" dedi. "Biz insan merkezli şehirler inşa etmek zorundayız" diyen Erdoğan, modern şehirlerin insanı ötelediği gibi aile kurumu da ötelediğini ve aile kurumunu hedef alan bir anlayışla yükseldiğini bildirdi. nbsp;

YOKSULU ARAYIP BULUN
Ailenin toplumun ve geleceğin çekirdeği , demokrasinin kaynağı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Aile toplumu da ülkeyi de ayakta tutan en önemli en sağlam tuğadır. O tuğla çekilip alındığında o tuğla çürütüldüğünde kaçınılmaz olarak toplum çürüyecek, kaçınılmaz olarak ülke çökecektir" diye konuştu. nbsp;Yerel yönetim anlayışlarının temelinde aile olduğunu kaydeden Erdoğan, belediyelerin önce aile ve insan demesi gerektiğini söyleyerek başkanlara şu mesajı verdi: "Belediyeler yoksulu arayıp bulacak. Benim belediye başkanım, özellikle AK Partili belediye başkanlarım için söylüyorum gidecek gerektiğinde kapı kapı kulağını kabartacak, içeride neler oluyor, soruşturacak durumu nedir, ne değildir. Bunu yapmak zorundasınız.

SÜLEYMANİYE İLE GECEKONDUDAN BAKAN ÇOCUKLAR
"Süleymaniye'nin penceresinden bakan bir çocukla gecekondunun penceresinden bakan bir çocuğun gelecek tasavuuru aynı değildir" diyen Erdoğan, konuyu kentsel dönüşüme getirerek, halka şöyle seslendi: "Bizler tarihi dokunun kuşatıldığı, şehrin katledildiği, gecekondularla çevrelenmiş şehirler emanet aldık. Onun için ustalık dönemine girerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını sadece bunun için kurduk. Şimdi gideceğiz gerekirse evleri yıkacağız. Bunun yetkisini aldık mı aldık. Yasal düzenlemelerini buna göre kentsel değişim dönüşümle beraber yaptık yapıyoruz, yapacağız. Onun için diyoruz ki bizim işimizi tüm milletimize sesleniyorum kolaylaştırın. Biz sizleri sokakta bırakmayız ama işimizi kolaylaştırın ki, biz sizin yavrularınızın ayaklarının toprağa, çime değdiği parklar yapabilelim. Biz çocukluğumuzu yaşadık ama şu anki kuşaklar çocukluğunu yaşayamıyor. Bizler geldik baştan aşağı çamur olduk, toprağın içinde yoğrulduk. Topraktan geldik topağa gideceğiz ama şu anki nesiller yaşayabiliyor mu? Ancak Anadolu'da." Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarının böyle bir ufka kesinlikle sahip olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Zaman hızla akıp gidiyor, geçen haziranda seçim yaptık, bakın bu haziran geldi. Bir yıl geride kaldı. Süratle akıyor zaman. Bugüne kadar her ne yaptıksa aile için yaptık, ne yaptıysak ailenin saadeti, huzuru, refahı, ailenin yaşatılması için yaptık, bundan sonra da önce insan önce aile diyecek, her adımızda önce aileyi gözeteceğiz" dedi.

DUYGULANDI, ÖDÜL DAĞITTI nbsp;
Törende, zor durumdaki ailelere yönelik yardımların da anlatıldığı bölümde duygusal anlar yaşandı. Bazı AK Partililerin gözyaşlarını tutamadığı gözlenirken, Erdoğan'ın da duygulandığı görüldü. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki törende, aileyle ilgili sosyal projeleri ödül kazanan AK Partili belediye başkanlarına da ödüllerini verdi. Proje dalında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş birinci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ikinci, Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek de üçüncü olarak Erdoğan'dan plaket aldı. Samsun, Kayseri, Denizli, Nevşehir, Çorum Belediye Başkanları da ödül alanlar arasında yer aldı. nbsp;

MÜCAHİT DE TABLOSUNU VERDİ nbsp;
Sokakta simit satarak geçimini sağlarken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik ve Çocuk Merkezi'nde öğrendiği karakalem resim çalışmasıyla Başbakan Erdoğan ve annesi merhum Tenzile Erdoğan'ın resmini çizen 19 yaşındaki Mücahit Türkcan da, tablosunu Erdoğan'a verdi. Mücahit, salondakilerden yoğun alkış alırken, Erdoğan'ın duygulandığı görüldü.

BELEDİYELERDE ORAN YÜZDE 56 nbsp;
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de, 2 bin 950 belediyeden bin 647'sinin AK Partili olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizdeki belediyelerin yüzde 56'sı AK Partili. İl genel Meclisinde de 81 Meclis Başkanından 60'ı yani yüzde 74'ü AK Partili" dedi. Sempozyuma Filistin'den Ramallah, Ukrayna'dan da Kiev Belediye Başkanlarının davetli olarak geldikleri belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...