Tarih kokan objeler! Dekorasyonda küplere yer açın

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tarih kokan objeler! Dekorasyonda küplere yer açın

Türkiye Cumartesi Haberleri

Küpler, günümüzde evlerimizi süsleyen birer dekorasyon eşyasına dönüştü. Eğer alışılmışın dışında aksesuar seviyorsanız küpün cazibesi sizi de etkisi altına alabilir.

TACİHAN YONGACI - Eski çağlarda insanların çoğunlukla yiyecek ve içeceklerini sakladığı bir depolama aracıymış küpler...

Müzelere gittiğimizde de boy boy onlarca küp görürüz. Ancak günümüzde bu küpler yerini evlerde dekoratif amaçlarla kullanılan süs eşyalarına bıraktı.

Eski küpleri bulabiliyorsanız çok şanslısınız. Onlarda geçmişin gizemli izleri ve yaşanmışlıkları saklıdır. Ancak satın aldığınız yeni küpleri de boyayarak eski bir görünüme kavuşturmanız mümkün. Eskitme yöntemleri olarak boyama işlemi sonrası küpün üzerine mutfağınızdaki kahve ya da tarçını fırçayla sürerek nemi bezle yedirebilirsiniz. Böylece doğal dokular elde etmiş olursunuz. Küpleri dilerseniz bahçenizde, kapı önlerinde ya da evinizin en şık köşesinde de konumlandırabilirsiniz. İçine yerleştireceğiniz kuru dallar ya da kaktüs vb. bitkilerle çok gösterişli bir hâle dönüşebilir.

Yazlık ya da kışlık hiç fark etmez her evin vazgeçilmezi küpleri önümüzdeki yıllarda ev dekorasyonunda daha da fazla göreceğiz. Alışılmışın dışında aksesuar seviyorum diyorsanız küpün cazibesi sizi de etkisi altına alabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...