İthal ilaca yeni düzenleme: Sadece hastaneler toplu alabilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İthal ilaca yeni düzenleme: Sadece hastaneler toplu alabilecek

Sağlık Haberleri

Yurt dışından getirilen ilaçlara yeni düzenleme getirildi. Buna göre toplu ilaç alımını sadece hastaneler yapabilecek. İlaç şirketleri yerleşik temsilci bulundurmak zorunda olacak. İlaçlar stoklarla altı aydan fazla tutulamayacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), ruhsatı olmayan ya da ruhsatlı olup da piyasada bulunmayan ilaçların yurt dışından tedarik edilmesine yönelik yeni bir adım attı. Bu doğrultuda Resmî Gazete’de Yurt Dışı İlaç Temini Yönetmeliği yayımlandı.

TÜRKİYE'DE 'YERLEŞİK TEMSİLCİ' ZORUNLULUĞU

Buna göre yurt dışından toplu ilaç temini için başvurular yalnızca hastaneler tarafından yapılacak. Herhangi bir kurum veya kuruluş direkt başvuramayacak. Tedarikçiler, onaylanan kaynaklar dışında başka bir yerden ilaç alamayacak. Yurt dışından getirtilen ilaçlar için Türkiye’de yerleşik temsilci bulunması zorunlu olacak. Faaliyetleri, bu temsilci yürütecek. Gerek görülmesi hâlinde ilaçlar analiz edilecek. Tedarikçileri, izin verilen haricinde başka ilacı alamayacak.

ŞARTLARA UYMAYANLARA YAPTIRIM

İlaçların, asgari bir aylık, azami altı aylık miktarda stoklarda bulunduulrması mecburi olacak. Yönetmeliğe aykırı durumlarda ürün hareketleri ve bildirimleri İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinden durdurulabilecek. Şartlara uymayanlara ithalat kısıtlaması, faaliyetten men gibi birçok yaptırım uygulanabilecek. 

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...