Bebeğinize güvenli bir uyku sağlayın | Türkiye Kliniği

- Güncelleme:
Bebeğinize güvenli bir uyku sağlayın | Türkiye Kliniği

Türkiye Cumartesi Haberleri

Bebeğin olduğu evde kesinlikle sigara içilmemeli. Balkon dâhil evin hiçbir yerinde sigara içilmemesi lazım. Biz evi tıbbi olarak balkon dâhil bir bütün olarak düşünüyoruz. Hatta dışarıda sigara içip gelinecek ise en az 30 dakika içinde eve girilmemeli ve gelince derhâl kıyafetler değişilmeli.

Bebeğinize güvenli bir uyku sağlayın | Türkiye Kliniği

Sigara içildikten sonraki ilk yarım saatte gözle görülmese de toksik ve zararlı maddeler akciğerlerden etrafa atılmaya devam eder. Kıyafetler üzerinde birikebildiği için hareket ettikçe etrafa saçılmayı sürdürecektir. O yüzden duş alıp temiz kıyafetler giydikten sonra, bebeğinizi kucağınıza almanız en idealidir. En kötüsü ve en tehlikelisi de sigara içilmiş bir odada bebeğin uyutulmasıdır. Ani bebek ölümü sendromu gibi çok ciddi problemlere yol açabilir. En güzeli ve en doğrusu da dünya tatlısı bebeğinizi büyük bir mutluluk içinde kucağınıza aldığınızda ailecek sigarayı bırakmanız olacaktır. Çünkü sigaranın uzun vadede alerjik hastalıklara yatkınlığa sebep olduğunu da artık net şekilde biliyoruz. 

> Bebeğin uyuduğu oda sıcaklığı 20-25 derece arasında olmalı, bunun da en ideali 22 derecedir. 

> Yatağı orta sertlikte, yani yarı ortopedik olmalı. Bebeğiniz yatağın içine gömülecek kadar yumuşak olmaması gerektiği gibi onu incitecek bir sertlikte de olmamalı. 

> Bebek için ince dahi olsa yastık kullanılmamalı. Yastık kullanımını bir hatta iki yaşına kadar önermiyoruz. 

> İçi doldurulmuş peluş oyuncaklar alerji riski sebebiyle yatak odasında bulunmamalı. Hatta mümkünse böyle oyuncaklar evinizde dahi olmamalı. 

> Emzik mümkünse hiç kullanılmamalı, illaki olacaksa da uzun bağcıklı olmamalı. Hiç olmazsa emme şaşkınlığı yapabilmesi sebebiyle ilk ay tercih edilmemeli. 

> Bebeğin yatağı pencere kenarında olmamalı. 

> Bebeğin uyuması için sallanması uygun değildir. Belki hafif hareketlerle sarsmadan sallama olabilir ama yine de en doğrusu yapılmamasıdır.

> Bebeğin yanında evcil hayvan olmaması gerekir.  Hele ki onları odada yalnız bırakmak hiç uygun ve güvenli değildir. 

> Yatağının üzerine oyuncak asılmamalı bir şekilde düşebilir ve zarar verebilir. 

> Bezini geceleri olabildiğince az değiştirmeli, gerekirse de uyandırılmadan yapılmaya çalışmalıdır. 

> Alt silme için kullanılan ürünün uygun sıcaklıkta olmasına dikkat edilmeli. En ideali ılık suya batırılmış pamukla altının silinmesidir. 

> Bebeğinizle beraber aynı yatağı paylaşmanız uygun değildir. Eğer olması gerekiyorsa olabildiğince geniş bir yatak olmalı. Fazla kilolu iseniz beraber yatağı paylaşmanız çok daha riskli bir durumdur. Bebek, anne ile duvar ya da yatak parmaklığı arasında olmalı. Kenarda olursa düşme riskine karşı bu şekilde tedbir alınmalı. 

> Bebek iki erişkin arasında kesinlikle yatırılmamalı. İlk haftalarda çok daha dikkatli olacaksınız tabii ki ama zaman içerisinde yorgunlukla o hassasiyet azalacaktır. O yüzden kesinlikle bebeğiniz aranızdayken uyumayın. 

> Bebeğinizi geceleri rahatlıkla takip edebilmeniz açısından, yatak odasında loş ışık olması uygun olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...