İlkleri unutulmaz kılın: Bebeğiniz büyürken anıları silinmesin

- Güncelleme:
İlkleri unutulmaz kılın: Bebeğiniz büyürken anıları silinmesin

Türkiye Cumartesi Haberleri

Hızla büyüyen bebeğinizin ilk anlarını, ilk kesilen saç tellerini ya da ilk eşyalarını birçok dekoratif seçenekle geleceğe taşımanız oldukça kolay…

DUYGU YILMAZ'IN HABERİ - Bebeğiniz, dünyaya geldiği andan itibaren minicik el ve ayaklarıyla sizi kendine hayran bırakır. Siz farkına bile varmadan da hızla büyür. Hâl böyle olunca bebeğiniz kadar onun ilk hatıraları da büyük değer taşır. Bu doyulmayan zamanlarını unutulmaz kılmak ve geleceğe bir hatıra bırakmak istiyorsanız aşağıdaki fikirler tam size göre...

1) Anı Çerçevesi: Herkes muhakkak az ve öz de olsa bebeğinin eşyalarını saklar. İşte bu eşyalardan bir anı çerçevesi oluşturabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan büyük ve iç hacmi derin bir çerçeve satın almak. Bu çerçevenin içine ilk ultrason fotoğrafını, hastane künyesini, ona yazılmış notları, ilk patik ve eldivenini koyup duvarınıza asabilirsiniz.

2) İlk Yılım: Bebeğinizin ilk bir yılını her aya bir fotoğraf olacak şekilde kayıt altına alıp saklayarak yine dekoratif bir çerçeveye dönüştürebilirsiniz. Dilerseniz bebeğinizin doğduğu andan 11 aylık olduğu ana kadar olan fotoğraflarını küçük fotoğraf alanlarına, bir yaşındaki fotoğrafını da büyük alana yerleştirerek aydan aya büyüyüşünü göz önüne serebilirsiniz.

3) Her Yıla Bir Vesikalık: En güzel hatıralardan biri de kuşkusuz her sene doğum gününde çektirilen vesikalık fotoğraflar olacaktır. Bu güzel hatırayı çocuk 18 yaşına gelene kadar sürdürenler var… 

4) El Ayak Heykeli: Son yıllarda en çok tercih edilenlerden biri. Üç boyutlu olmasıyla bebeğinizin hızla büyüyecek olan el ve ayaklarını elle tutulur şekilde unutulmaz kılabilirsiniz. İçinde karıştırma kabından zımparaya kadar her şeyin düşünülerek satışa sunulduğu heykel kitleri 0-3 yaş bebeklerin cildini tahriş etmeyecek şekilde FDA onaylı üretiliyor. Bebeğinizin ayağının kalıbını çıkarmanız için ihtiyacınız olan sadece bir iki dakika. 

İlkleri unutulmaz kılın: Bebeğiniz büyürken anıları silinmesin

5) El Ayak İzi: ‘Ben kalıp alma ya da kurutmayla uğraşmak istemiyorum’ diyorsanız mürekkepsiz baskı kitleri tam size göre. Bebeğinizin hassas cildine boya temas etmeden kâğıt üzerine kalıcı şekilde el ayak izini çıkarabilirsiniz. Uygulanması ve temizlenmesi pratik ve kolaydır. 

6) İlk Saçından Kolye: Bebeğinizin kesilen ilk saçını saklamak istiyorsanız hem anlamlı hem de şık bir kolyeye ne dersiniz? Sedef zemin üzerine bebeğinizin saç telleri konularak şık bir zincirle birleşiyor ve ömür boyu boynunuzdan çıkarmak istemeyeceğiniz bir aksesuara dönüşebiliyor.

İlkleri unutulmaz kılın: Bebeğiniz büyürken anıları silinmesin

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

>> Fön makinesinin ucundaki aparatı gereksiz bulup kullanmayanlar saç tellerini pişiriyor olabilir! Hava akışını yönlendiren o aparatı kullanmazsanız yumuşamış esneyen saç telleriniz aşırı ısıya maruz kalarak kırılabilir.

>> Ojeli doğal tırnaklar başka bir sıkıntıya kapı aralıyor. Araştırmalara göre ojenin çatlaması ve kısmen çıkması hâlinde bu aralıklara olduğundan daha fazla bakteri toplanıyor.

>> Düzenli olarak yapılan halı temizliği halının ömrünü uzatırken çok daha iyi görünmesini de sağlıyor. 

>> Yağlı ciltte bulunan gözenekler, kuru cilde göre genişlemeye daha yatkındır. Bu sebeple yanınızda sürekli olarak yağ kurutma kâğıtları taşıyarak bu problemi çözebilirsiniz. 

>> Türkiye’de bol miktarda yetişmekte olan iğde, içerdiği natürel asitler ve minerallerle böbreklerdeki toksinlerin atılarak temizlenmesine yardımcı olur. 

>> Saç büyümesi için en iyi yiyeceklerden bazıları; yumurta, yeşil yapraklı sebzeler ve yağlı balık gibi besin değeri yüksek olanlardır. Besin eksikliklerinin saç sağlığını etkileyebileceğini unutmayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...