YouTube 'Playables' ortaya çıktı! Oyun oynanabilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YouTube 'Playables' ortaya çıktı! Oyun oynanabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri

YouTube, kullanıcıların platformda oyun oynamasını mümkün hale getirecek bir özellik getiriyor. Google çalışanlarına gönderilen bir e-postada, 'Playables' isimli özelliğin ayrıntıları ortaya çıktı.

Google çalışanlarına gönderilen bir e-postaya göre, video akış platformu YouTube, 'Playables' adlı bir çevrim içi oyun özelliğini test etmeye başladı. YouTube'ın, Google'ın çatısı altında bulunduğunu belirtelim. E-postaya göre, kullanıcılar, oyunlara mobil cihazlardan veya bilgisayarlardan erişebilecek. Oyunlar arasında Stack Bounce gibi arcade oyunları yer alıyor.

REKLAM GELİRİ YETMİYOR

The Wall Street Journal'ın haberine göre, YouTube CEO Neal Mohan, reklamlardan gelen gelirin yeterli görmüyor ve bu yeni özellik de şirketin daha fazla gelir elde etmeye yönelik planlarının bir parçası. 

Bununla birlikte, Playables özelliği şu anda test ediliyor ve henüz çıkış tarihine ilişkin bir açıklama yok. 

Öte yandan, YouTube'da ünlülerin, topluma mâl olmuş kişi veya grupların adını kullanarak açılan hayran (fan) hesapları için oldukça önemli kurallar gelecek. Yakında hayran sayfası işletenler, izleyicilere kanallarının orijinal sanatçı, içerik oluşturucu veya markayla bağlantılı olmadığını açıklamak zorunda kalacak. Kanal adından veya açıklama metninden bir hayran hesabı olduğu belli değilse, bu bilgileri güncellemeleri gerekecek. Kanal açıklamasına "hayran hesabı" ifadesini eklemek tek başına yeterli olmayacak. Engadget'in haberine göre, söz konusu kural, 21 Ağustos'ta yürürlüğe girecek.

Ayrıca YoTube yabancı dildeki videolar için Aloud adlı bir yapay zeka modeli test ediyor. Aloud, YouTube videoları için sesli çeviri yani dublaj yapacak. Bu sayede kanal sahipleri, videolar için tek tek farklı dillerde dublaj hizmeti vermek zorunda kalmayacak. Yapay zeka aracı dublajı, videodaki kişinin sesiyle videolara yerleşecek.

(Kaynak: The Wall Street Journal)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...