Yazılımın kalbine girdi: Hindistan’ın Türk dijital postacısı

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yazılımın kalbine girdi: Hindistan’ın Türk dijital postacısı
Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İki girişimci tarafından kurulan SendGB, Hindistan’daki yazılımcıların en çok kullandığı dosya paylaşım platformu oldu. Ayda 50 milyon kullanıcıya hizmet veren platform, kamu kurumları ve belediyelerin de tercihi hâline geldi.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Yerli dosya paylaşım platformu SendGB, dünya yazılımı sektörünün kalbine girdi. Yaklaşık 5 yıl önce iki girişimci tarafından kurulan SendGB Hindistan’da en çok kullanılın dosya paylaşım platformu olmayı başardı. Günde 120 bin tekil kullanıcıya hizmet veren firma ayda 50 milyon transfere imza atıyor. SendGB Kurucu ortağı Uğur Çakır, resmî olarak 2019 yılının faaliyetlere başladıklarını belirterek, “Avrupa bölgesi hedef pazarımız olduğu için şirketleşme Estonya’da oldu. Paypal gibi ödeme altyapılarını rahat kullanabilmek için Avrupa merkezli olmasını tercih ettik. Aylık 50 milyonun üzerinde dosyanın transferi oluyor. Yaklaşık 5 Petabyte kadar trafik sunucularımızın üzerinden geçiyor” dedi.

YAZILIMCILARIN TRANSFERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

En fazla kullanıcı sayısının Hindistan’da olduğunu dile getiren Çakır, “Haziran 2020’de en büyük rakibimiz Wetransfer Hindistan’da yasaklandı. Bu dönemde SendGB olarak Hindistan’da dosya transferinde tercih edilmeye başladık. Hindistan medyasında haberlerimiz yapıldı ve oradaki kullanıcı sayımız arttı. Hindistan’da yaklaşık 50 bin civarında kullanıcımız var. Malum Hindistan yazılımın kalbi. Buradaki yazılımcılar ABD, İngiltere ve Dubai’ye iş yapıyor. Dosya gönderirken SendGB’ı kullanıyorlar. Avrupa ülkeleri ve Amerika da ziyaretçilerimiz arasında. Amerika’dan kullanıcılarımız mevcut ancak daha fazlası olabilir. Bu yüzden Amerika pazarı için çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

KAMU KURUMLARININ TERCİHİ OLDU

Hindistan’ın ardından en fazla kullanıcının Türkiye’de yer aldığını anlatan Çakır “Türkiye kendi ülkemiz olduğu için çok önem veriyoruz. Farklı sektördeki şirketlerden kullanıcılarımız var. Kamu kurumları ve belediyeler artık WeTransfer yerine artık bizi kullanıyor. Burada en iyisi olarak anılmak istiyoruz. Bunun için de sesimizi daha çok duyuracağız. WeTransfer hâlâ pazar lideri ama zamanla özellikle Türkiye’de WeTransfer’i geçip birinci sırada olacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

5 GB’A KADAR ÜCRETSİZ TRANSFER

Çakır, 5 GB’a kadar dosyalarda üye şartı aranmaksızın ücretsiz hizmet verdiklerini belirterek şunları kaydetti: Ücretsiz dosya paylaşımında dosyanın büyüklüğüne göre 7 ila 90 gün arasında dosyalar saklanıyor. Daha büyük dosya transferi için SendGB Exceed adında öde ve gönder servisimiz bulunuyor. Kullanıcılar üye olmadan tek seferlik bir ödeme yaparak 20 GB’a kadar dosya transferi yapabilir. SendGB Extend adındaki ücretli servisimizle kullanıcılar gönderdikleri dosyaların saklama süresini yine üye olmadan bir yıla kadar uzatabilir. Sürekli dosya transferi yapan kullanıcılarımız için SendGB Extra adında yıllık ücretli üyelik modelimiz bulunuyor. SendGB Extra ile 20 GB’a kadar dosya transferi ve 1 TB saklama alanı sağlanıyor.

GLOBALE OYNUYOR

Uğur Çakır en büyük rakiplerinin WeTransfer olduğunu belirterek “Biz iki kişi ile çalıştığımızı söylediğimizde herkes şaşırıyor. WeTransfer’in ise 300’e yakın çalışanı var. Fonlar tarafından destekleniyor. New York, Amsterdam ve Los Angeles’ta ofisleri bulunuyor. Hedefimiz global dosya transfer platformu olmak” dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...