Şifre güvenliğinde emoji dönemi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Şifre güvenliğinde emoji dönemi

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Günümüzde pek çok internet kullanıcısı, uzun, karmaşık şifreleri hatırlamakta zorlanıyor ve genellikle basit şifreleri tercih ediyor. Emoji tabanlı şifreler, bu problemi çözmek için geliştirilmiş bir yaklaşımı kullanıcılarına sunuyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Emojiler, şifreleri güçlendirmenin yanı sıra, onları hatırlaması daha kolay hâle getiriyor. Kaspersky Türkiye Genel Müdürü İlkem Özar “Emoji tabanlı şifreler, siber tehditlere karşı dayanıklılığı artırmanın yanı sıra, kullanıcı deneyimini de iyileştiriyor. Emojiler siber saldırganların saldırılarını önlemekte etkili bir bariyer oluşturuyor. Ayrıca kullanıcılar şifrelerini hatırlamakta daha başarılı oluyorlar çünkü bir dizi ifadeyi bir araya getirmek, basit harf ve rakam kombinasyonlarından daha etkili bir hatırlama yöntemi sunuyor” dedi.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...