X Premium'da mavi tik almak zorlaşacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
X Premium'da mavi tik almak zorlaşacak

TEKNOLOJİ Haberleri

X Premium, eski adıyla Twitter Blue'da mavi tik almak zorlaşacak. Zira sosyal medya devi X, uygulamaya eklenen yeni kodla kimlik doğrulama denemelerine devam ediyor ve şimdi doğrulama unsurlarının yakında ekleneceği anlaşıldı.

Sosyal medya ağı Twitter'ın adını 'X' yapmasının ardından Twitter Blue olarak bilinen hizmeti de X Premium adını aldı. X News Daily'nin paylaştığı örneğe baktığımızda, açılır penceredeki hesap ayrıntılarına bir hesabın kimliğini doğrulayıp doğrulamadığını teyit edecek yeni bir bilgi de eklenecek. 

Social Media Today'in haberine göre, X ayrıca, kimlik doğrulama gereksinimlerini özetleyen yeni bir ekran ekleyecek. X'in kimlik onayını ise 'au10tix' adlı bir şirketten yaptırmak istediği görülüyor, böylece kullanıcıların hem güncel bir selfie hem de resmi kimliklerini vermesi gerekecek.

X Premium'da mavi tik almak zorlaşacak

LINKEDIN DE BENZER BİR YÖNTEM KULLANIYOR

LinkedIn, yeni kimlik doğrulama unsurlarıyla benzer bir yaklaşım benimsiyor ancak iş ağı, şu anda yalnızca sınırlı kapasitede ve ABD'de kimlik doğrulaması sunuyor.

X, muhtemelen aynı sınırlamalarla karşı karşıya kalacak ancak yine de önemli bir adım olabilir, özellikle de X, X Premium (eski adıyla Twitter Blue) paketinin öğelerine erişimi yalnızca kimliklerini doğrulayanlarla sınırlıyorsa.

Bu örnekteki ifadeye göre gidişat bu yönde. Bu, en azından bazı kullanıcıları üzebilir, ancak botları ve istenmeyen e-postaları engellemek ve X kullanıcılarının gerçek kimliğini netleştirmek için büyük bir ilerleme olabilir.

Gerçekten, kimlik doğrulama, sosyal uygulamalardaki spam gönderileri ve dolandırıcıları yok etmek için temel önlemdir. Asıl sorun, kimlik doğrulama işleminin uzun sürmesi ve uygulamaların milyonlarca, hatta milyarlarca kullanıcının bilgilerini işleyecek büyüklükte kimlik doğrulama sistemine sahip olmaması. 

(Kaynak: Social Media Today) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...