WhatsApp'ın yapay zeka sohbet özelliği ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
- Güncelleme:
WhatsApp'ın yapay zeka sohbet özelliği ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, eylül ayında yaptığı bir açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir grup kullanıcının artık yapay zeka destekli sohbet özelliğini kullanabileceğini açıklamıştı. Şimdi bu özellik, Android WhatsApp uygulamasında çok daha fazla kişiye sunuldu.

Yapay zeka, Android'de, iOS'ta ve diğer işletim sistemlerinde hemen hemen her uygulamada ses getiriyor. Microsoft Windows'ta Copilot'u sunarken, Google'ın Bard sohbet robotu ve Search Labs deneyleri test uzmanları tarafından ilgi görüyor. Meta ise Facebook, Messenger ve WhatsApp dahil olmak üzere platformlarına bir AI (yapay zeka) asistanı ekliyor. Yeni AI sohbet robotu artık WhatsApp'ta büyük ölçekte kullanıma sunulmaya başladı. Yapay zeka destekli sohbet, WhatsApp'ta kullanıcılara, günlük faaliyetlerinde çeşitli öneriler sunarak yardımcı oluyor.

Meta'nın AI sohbet robotu (chatbot) OpenAI'nin ChatGPT'sine ve Google Bard'a çok benziyor. Şirket, akıcı ve gerçekçi konuşmalar için büyük ölçüde kendi 'Llama 2' büyük dil modelini kullanırken, Bing için Microsoft ile de bir ortaklık kurdu ve bu sayede chatbot, sorularınızın cevaplarını web aramasıyla bulabiliyor.

Yapay zekaya dilediğiniz soruyu sorabilirsiniz ya da Instagram'daki fotoğraflar için yapay zeka tarafından oluşturulan görsel efektler gibi platforma özgü özellikleri deneyebilirsiniz. Ancak bu özellik yalnızca birkaç test uzmanının kullanımına sunulmuştu.

WHATSAPP YAPAY ZEKA SOHBETİ BETADA YAYINLANDI 

WABetaInfo'nun haberine göre, birkaç aylık beta testinden sonra Meta'nın son rötuşları yaptığı görülüyor. Şimdi Meta'nın yapay zeka özelliğini WhatsApp beta kullanıcılarına sunmaya başladığı ve ilerleyen zamanlarda kararlı sürümle tüm kullanıcılara sunacağı anlaşılıyor.

WhatsApp'ın yapay zeka sohbet özelliği ortaya çıktı

Yapay zeka destekli sohbet başlatmak için WhatsApp'ta kullanıcıların yapması gereken şey çok basit. "Sohbetler" sekmesindeki "yeni sohbet" başlatmaya yarayan simgenin üstünde yeni bir düğme daha bulunuyor. Bu düğmeyle yapay zeka destekli sohbetleri hızlı bir şekilde açmak mümkün olacak, böylece süreç kullanıcılar için daha hızlı ve daha da kolay hale geliyor.

WhatsApp'ta yapay zeka sohbet kısayolu "soluk gri bir düğme içinde çok renkli bir daire" simgesiyle görünüyor.  Daha önce bu özelliğe "kişiler" bölümündeki Meta Yapay Zeka sekmesi üzerinden erişilebiliyordu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...