WhatsApp’a mesaj taşıma özelliği geliyor

- Güncelleme:
WhatsApp’a mesaj taşıma özelliği geliyor
TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp kullanıcıları mevcut telefonundan başka bir telefona mesajlarını taşımak istediğinde sohbetleri Google Drive/iCloud’a yedeklemesi gerekiyordu. Ancak WhatsApp’ın sunduğu QR kod tabanlı geçiş sistemi ile bu sıkıntıyı çözmüş görünüyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - WhatsApp'ta QR kod tabanlı geçiş sistemi, kullanıcıların verilerini doğrudan Wi-Fi bağlantısı üzerinden aktarmalarını sağlıyor. Mesajlarını taşımak isteyen kullanıcılar öncelikle eski telefonlarından WhatsApp’ı açıp Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Aktarımı’na giriyorlar. Ardından QR kodunu yeni telefondaki WhatsApp uygulamasına okutuyorlar. Bu sayede, sohbet geçmişleri ve diğer veriler yeni telefona aktarılıyor. Ayrıca WhatsApp, kullanıcıların bilgilerini güvende tutmak için sohbet geçmişini şifreleyerek aktarıyor, böylece güvenlik endişeleri de ortadan kalkıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...