Twitter Blue Türkiye fiyatı açıklandı: İşte 'mavi tik'in dudak uçuklatan aylık ücreti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter Blue Türkiye fiyatı açıklandı: İşte 'mavi tik'in dudak uçuklatan aylık ücreti

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter Blue abonelik hizmetini Türkiye'de resmen başlattı. Twitter kullanıcıları, Blue abonelik sayfasını açtıklarında Türkiye fiyatıyla karşılaşıyor. Peki, Twitter mavi tik ücreti ne kadar? İşte Twitter Blue'nun şoke eden Türkiye fiyatı...

Twitter Türkiye mavi tik ücreti belli oldu! Sosyal medya devi Twitter, geçtiğimiz Ekim ayının sonlarında milyarder iş insanı Elon Musk tarafından satın alındı. Musk'ın devrim niteliğinde özellikler getirdiği Twitter'ın en dikkat çeken köklü değişimi ise 'mavi tik' olarak bilinen doğrulanmış hesap rozetlerini ücretli hale getirmesiydi. Musk'ın bu yeniliği ilk başlarda bazı sorunlara yol açsa da o kadar çok beğenildi ve tuttu ki teknoloji devi Meta da Instagram ve Facebook için doğrulanmış hesap rozetlerini ücretli hale getirmeye karar verdi. 

Twitter Blue aylık abonelik hizmeti kapsamına alınan 'mavi tik'in fiyatı globalde 8 dolar olarak açıklanmıştı. Ancak Android ve iOS cihazlardan kayıt olanlar için aylık abonelik hizmetinin fiyatı 11 dolar olarak belirlendi. Bunun nedeni de App Store ve Google Play Store'un komisyon ücreti alması. 

TWITTER BLUE TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Öte yandan, Twitter Blue'nun Türkiye'ye ne zaman geleceği büyük merak konusuydu. Bir süredir Türkiye'deki cihazlarda Twitter Blue abonelik hizmeti menüsü bulunuyordu ama henüz mavi tik satışları başlamamıştı. Sonunda, Twitter Türkiye'de mavi tik satışını başlattı ve Blue abonelik hizmetinin Türkiye fiyatı da belli oldu. Peki, Twitter Blue Türkiye fiyatı ne kadar?

TWITTER MAVİ TİK TÜRKİYE FİYATI

Twitter mavi tik Türkiye fiyatı iki kategori altında açıklandı: Aylık ve yıllık abonelik. Buna göre, eğer aylık ödeme yapmak isterseniz, Twitter Blue Türkiye fiyatı 150 TL. Ancak eğer yıllık abonelik yapmak isterseniz, aylık olarak ödeyeceğiniz meblağ 130,83 TL'ye düşecek.

Ayrıca Twitter Blue abonelik fiyatı iOS'ta daha fazla. iOS (iPhone) cihazlar üzerinden Blue abonelik hizmeti yaparsanız aylık ödemeniz gereken tutar 209 TL, yıllık abonelik yaparsanız ise toplam tutar 2 bin 199 TL. 

Twitter Blue Türkiye fiyatı açıklandı: İşte 'mavi tik'in dudak uçuklatan aylık ücreti

iPhone'larda Twitter Blue aboneliğinin aylık fiyatı 209 TL

Aşağıdaki görsellerde Twitter Blue Türkiye fiyatının açıklaması yer alıyor;

 

 

Twitter Blue Türkiye fiyatı açıklandı: İşte 'mavi tik'in dudak uçuklatan aylık ücreti

Twitter Blue abonesi olanlar mavi tik dahil olmak üzere bazı avantajlı özelliklere sahip olabiliyor

MAVİ TİK NEDİR?

Mavi tik, geçtiğimiz Kasım ayında Twitter’ın ücretli abonelik sistemi Blue’nun kapsamına alındı ve aylık abonelik ücretini ödeyen herkese mavi tik verilmeye başlandı. Ancak satışın başlamasından sadece günler sonra Twitter, platformdaki mavi tikli sahte ve parodi hesapların çıkardığı kaos nedeniyle mavi tik satışlarını durdurdu ve verilen mavi tikleri geri aldı.

Günler sonra Twitter, yeniden mavi tikleri kullanıcılara dağıtmaya başladı. Ancak bu defa bir değişiklik yaptı. Sosyal medya devi artık sadece mavi tik vermiyor, sarı ve gri tikler de mevcut. İşletmeler sarı, devlet yöneticileri ise gri tik alıyor. Mavi tik ise tanınmış bir kişi olsun ya da olmasın Blue abonesi olan herkese veriliyor.

TWİTTER BLUE ÖZELLİKLERİ NELER?

Peki, Twitter Blue özellikleri neler? En çok konuşulan Blue ayrıcalığı hesaplara mavi tik eklenmesi. İkinci bir özellik ise tweet düzenleme özelliği. Bir diğer özellik platformda daha az reklam gösterilmesi, yani Blue aboneleri Twitter’da gezinirken daha az reklamla karşılaşıyor. Bir başka özellik ise, Blue aboneleri daha uzun videolar yayınlayabiliyor. Ayrıca Twitter’a aylık ödeme yapan bu kullanıcılar platforma gelecek yeni özellikleri de herkesten önce test edebiliyor.

TWİTTER MAVİ TİK KİMLERE VERİLİYOR?

Twitter, yaptığı bir duyuru ile mavi tik kriterlerini açıkladı. Mavi tik yani onay işaretini almak ve mavi tikinizi kullanmaya devam edebilmek için hesabınızın aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekiyor;

-Profil tam olmalı: Hesabınızın bir görünen adı ve profil fotoğrafı olmalıdır.

-Aktif kullanım: Twitter Blue'ya abone olmak için hesabınızın son 30 gün içinde aktif olması gerekir.

-Güvenlik: Hesabınız abonelik tarihinden itibaren 90 günden eski olmalı ve onaylanmış bir telefon numarasına sahip olmalıdır.

-Aldatıcı olmamalı: Hesabınızda profil fotoğrafınız, görünen adınız veya kullanıcı adınızda yakın zamanda herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

-Hesabınızda yanıltıcı veya yanıltıcı olduğuna dair hiçbir işaret bulunmamalıdır.

-Hesabınızda platform manipülasyonu ve istenmeyen e-posta ile ilgili herhangi bir işaret bulunmamalıdır.

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...