Mersin’de şafak vakti PKK/KCK operasyonu: 10 gözaltı var

- Güncelleme:
Mersin’de şafak vakti PKK/KCK operasyonu: 10 gözaltı var

GÜNDEM Haberleri

Mersin'de, terör örgütü PKK/KCK üyesi 11 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Şafak vakti düzenlene operasyona 110 polis katıldı. 10 şüpheli gözaltına alındı. Polislerin adreslerdeki aramaları devam ediyor.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi, terör örgütü PKK’nın eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yaptığı çalışmalarını sürdürüyor. Terör örgütünün kırsal alanında faaliyet gösterdikten sonra yasa dışı yollarla ülkeye geldiği ve sahte kimlik kullanarak kente ikamet ettiği 2 şüphelin Mersin’de saklandığı belirlendi.

Mersin’de şafak vakti PKK/KCK operasyonu: 10 gözaltı var

ŞAFAK VAKTİ OPERASYON

Çalışmalarda, 2021'de güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensubundan elde edilen dokümanlarda, zanlılardan birinin kırsal alanda çekilmiş fotoğraflarının olduğu saptandı. Öte yandan, 8 şüphelinin, sosyal medyada terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini, yapılarını ve mensuplarını övücü paylaşımlar yaptığı tespit edildi. Kimliği ve adresleri belirlenen zanlıların yakalanması için şafak vakti operasyon düzenlendi.

Mersin’de şafak vakti PKK/KCK operasyonu: 10 gözaltı var

110 POLİS KATILDI

Yaklaşık 110 polisin katıldığı eş zamanlı baskınlarda bazı adreslere "koçbaşı" kullanılarak girildi. Özel harekat polisleri, operasyon yapılan adreslerdeki sokakların giriş ve çıkışlarında uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldı. Polisin zanlıları yakalamaya yönelik çalışması ve adreslerdeki aramaları devam ediyor.

Mersin’de şafak vakti PKK/KCK operasyonu: 10 gözaltı var

10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Bugün sabah Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, şüpheliler M.P., Z.D., D.D., F.B., S.E., S.F., S.P., E.S.B., Z.E. ve Ö.O.'yu gözaltına aldı. Operasyon bölgelerinde özel harekat polisleri yoğun güvenlik önlemi alırken, dron ile havadan destek verildi. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.
Öte yandan, operasyon çerçevesinde bir şüphelinin de arandığı bildirildi.

(İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...