Türkiye'de satılan en pahalı telefon oldu! Fiyatını duyanın nutku tutuluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'de satılan en pahalı telefon oldu! Fiyatını duyanın nutku tutuluyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'de satılan en pahalı akıllı telefon sizce hangisi? Birçok kişi bu sorunun cevabının iPhone 14 Pro Max olduğunu düşünüyor ancak değil...

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, şu anda Türkiye'de satılan en pahalı akıllı telefon modelinin sahibi konumunda. Mart ayında düzenlediği bir etkinlikte Huawei Mate X3 olarak adlandırılan yeni amiral gemisi telefon modelini tanıttı. Bu telefon modeli, katlanabilir ekranlı ve böylece şirket, son yıllarda özellikle Samsung ile trend haline gelen katlanabilir ekranlı telefon çılgınlığına güçlü bir aday çıkardı.

Öte yandan, ABD'nin 'ulusal güvenlik' endişesi gerekçesiyle çeşitli ambargolar uyguladığı Huawei'nin bu telefon modelini Çin dışında piyasaya sürmesi beklenmiyordu. Ancak öyle olmadı. Huawei Mate X3 modeli şirketin Türkiye internet sitesinde satışa sunuldu. O halde özelliklerine bir göz atalım ve tam anlamıyla 'dudak uçuklatan' fiyatına bakalım. 

HUAWEI MATE X3 ÖZELLİKLERİ

Huawei Mate X3 modelinin dikkat çekici özellikleri bulunuyor. İlk olarak, katlanabilir ekranlı bir telefon olduğunu belirtelim. Telefonun dış kapağında bulunan ekranın boyutu 6,4 inç büyüklüğünde ve 2504 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Bununla birlikte, 120 Hz tazeleme hızına sahip ekranda 8 Megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası yer alıyor. Cihazın iç kısmında yer alan ikinci ekran ise 2496 x 2224 piksel çözünürlüğe, 7,8 inç boyuta ve 120 Hz ekran tazeleme hızına sahip. Mate X3'ün parmak izi tarayıcısı ise yan panelde.

Türkiye'de satılan en pahalı telefon oldu! Fiyatını duyanın nutku tutuluyor

Huawei Mate X3

Teknik detayların en önemli kısmına geçecek olursak, Mate X3 modeli Qualcomm'un Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisiyle çalışıyor ve 12 GB RAM ve 512 GB'ye kadar depolama sunuyor. İşletim sistemine gelecek olursak, HarmonyOS 3.1 olduğunu belirtelim.

Huawei Mate X3, 4.800 mAh batarya gücüne ve 66W kablolu, 50W kablosuz ve 7,5W da tersine şarj desteğine sahip. 

Peki, Mate X3 kamera özellikleri neler? Telefon, 50 megapiksel çözünürlük sunan ana arka kameraya ek olarak, 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 13 megapikselperiskop kamerayla güçlü fotoğraf ve video çekimlerine imkan sağlıyor. Ayrıca kamera kurulumunda yapay zeka desteği bulunduğu açıklandı. 

HUAWEI MATE X3 TÜRKİYE FİYATI 

Peki, Huawei Mate X3 telefon modelinin Türkiye fiyatı ne kadar? Resmi internet sayfasındaki bilgiye göre Huawei Mate X3 fiyatı 79 bin 999 TL. 

Öte yandan, Türkiye'deki en pahalı akıllı telefon modelinin iPhone 14 Pro Max olduğu düşünülür. Ancak Apple'ın iPhone 14 Pro Max modelinin en üst depolamaya sahip versiyonu olan 1 TB versiyonunu Türkiye fiyatı 76 bin 499 TL. 

(Kaynak: Huawei)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...