Türkiye internetten alışverişe günde yarım saat harcıyor

Düzenleyen:
Türkiye internetten alışverişe günde yarım saat harcıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’nin önce gelen online alışveriş sitesi Hepsiburada’nın tespitlerine göre Türkiye’de internetten alışveriş için günde yarım saat harcanıyor.

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi, Türkiye’de kullanıcıların günde ortalama dört saatlerini internette geçirdiklerini belirterek “Her gün ortalama yarım saat de internetten alışverişe ayrılıyor. Dünyada ‘internette gördüm, gittim fiziksel mağazadan aldım’ diyenlerin oranı 1’e 4… Yani online 1 lira ciro yaparken, online’da görüp offline’da alanların oluşturduğu ciro 4 lira. Türkiye’de bu oran daha da yüksek, 1’e 6… Ülkemizde insanlar ürünlere sosyal mecralardan bakıyor ve önemli bir kısmı o an online’dan almak yerine sonradan mağazadan alıyor” dedi.  Türkiye’de son 7-8 yıldır aynı ivmede giden e-ticaretteki büyüme oranın yüzde 35’te tıkandığının altını çizen Ekmekçi, dünyadaki gelişmiş pazarların yakalanabilmesi için sektörün yüzde 100’ün üzerinde büyümesi gerektiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...