Tüm iPhone kullanıcılarına 'şimdi güncelleyin' uyarısı verildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tüm iPhone kullanıcılarına 'şimdi güncelleyin' uyarısı verildi

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, iPhone kullanıcıları için yeni bir hızlı güvenlik güncellemesi yayınladı. Teknoloji devi, iPhone telefon kullanıcılarından cihazlarını hemen güncellemesini istiyor. İşte yeni iOS güncellemesini nasıl yükleyebileceğiniz...

Apple iOS 16.5.1 (c) kodunu taşıyan güvenlik güncellemesini yayınladı. Yeni güncelleme, çok sayıda iPhone modeli tarafından yüklenebiliyor. Teknoloji şirketi, bu güncellemenin oldukça önem taşıdığını çünkü önceki güncellemeyle ortaya çıkan bir güvenlik sorununu kapattığını vurguladı. Peki, iOS 16.5.1 (c) güncellemesini hangi telefonlar indirebilir?2017'nin sonlarında veya sonrasında piyasaya sürülen iPhone'larla (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X ve sonraki modellerle) uyumlu olduğunu belirtelim. Bu 'hızlı güvenlik' sürümü, özellikle iOS 16.5.1 çalıştıran iPhone'lar (ve iPadOS 16.5.1 çalıştıran iPad'ler) içindir. 

IPHONE YENİ GÜNCELLEME NASIL İNDİRİLİR? 

Yeni güncelleme nasıl indirilir? Apple cihazlarda işletim sisteminin son sürümünü indirmek oldukça basit. Cihazdaki Ayarlar uygulamasını açmanız ve ardından Genel'i ve ardından Yazılım Güncelleme'yi seçmeniz yeterlidir. Ardından, İndir ve Yükle'yi seçin. 

10 Temmuz Pazartesi günü, Apple bir Hızlı Güvenlik Tepkisi (RSR) yayınladı. Bu tür sürümler, yalnızca güvenlik sorunlarını ele alan küçük yazılım güncellemeleridir. Güvenlik yamalarında yeni özellikler veya güvenlikle ilgili olmayan düzeltmeler bulunmaz. Bu yüzden yeni güncellemeyi yükledikten sonra telefonunuza ya da cihazınıza yeni bir özellik gelmesini beklemeyin. 

Söz konusu RSR, mevcut yazılım olan iOS 16.5.1'deki bir güvenlik açığını gidermek içindi. Dolayısıyla, RSR terminolojisine uygun olarak bu güncellemeye iOS 16.5.1 (a) adı verildi. Ardından, birkaç saat sonra Apple, RSR'yi geri çekti çünkü bazı kullanıcılar Safari'nin bazı web sitelerine rahatça bağlanmadığını bildirdi. Bunlar Facebook ve Instagram gibi oldukça popüler sitelerdi.

Apple, iPhone için RSR'yi ve Mac için başka bir RSR'yi kaldırdığını ve daha sonra iOS 16.5.1 (b) ile değiştireceğini duyurdu. Aslında, durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. Ardından yeni RSR ortaya çıktı. Ancak sürüm, iOS 16.5.1 (c) olarak adlandırıldı. Sürüm a gibi, bu da 3 MB'ın altında küçük bir indirmeydi. RSR'nin amacı da budur, son derece hızlı bir şekilde piyasaya sürülebilir, indirilebilir ve kurulabilir, tamamen yeni bir yazılım sürümünün bir araya getirilmesini beklemek yerine bir sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeyi hedefler.

(Kaynak: Forbes) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...