Yunanistan'dan NATO zirvesi sonrası flaş Türkiye çıkışı: Gerekirse taviz veririz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan'dan NATO zirvesi sonrası flaş Türkiye çıkışı: Gerekirse taviz veririz

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşme sonrasında verdiği röportajda ''Herhangi bir anlaşma, bazı konumlardan bazı tavizler gerektirebilir'' diyerek Türkiye'ye taviz verilebileceğini açıkladı.

NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile uzun bir görüşme gerçekleştiren Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ülkesine dönüşte ayağının tozuyla SKAİ televiyonuna konuk oldu. 

Seçim zaferinden sonra katıldığı ilk televizyon programınn en önemli konusu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme oldu. Miçotakis, programda Türkiye ile ilişkilerin geleceği ve Erdoğan ile yapılan görüşmedeki iyimser havaya değindi. 

Miçotakis, Erdoğan'la görüşmesindeki iyimser havanın karşılıklı çıkarların bir yansıması olduğunu belirterek, "Sanırım hepimiz sürekli alarmda olmaktansa medeni komşular, arkadaşlar olarak yaşamanın daha iyi olduğu konusunda hemfikiriz" dedi

ERDOGAN'LA GÖRÜŞME YENİ BİR FIRSAT 

Erdoğan'la görüşmesinin zorlu geçen dört yılın ardından Türkiye ile ilişkilerin yenilenmesi için bir fırsat olduğunu tekrar eden Miçotakis, kendisine yöneltilen Erdoğan'a güvenip güvenmediği sorusuna "Önceki görüşmelerden farklı bir hava aldım. Saf değiliz ama bardağın dolu tarafından bakalım" diye cevap verdi.

Yunanistan'dan NATO zirvesi sonrası flaş Türkiye çıkışı: Gerekirse taviz veririz

TÜRKİYE DEĞİŞİME HAZIR

"Türkiye dış politikası, sadece Yunanistan'la ilişkiler anlamında değil, aynı zamanda Avrupa Birliği (AB), NATO ve ABD ile olan ilişkilerinde de bir değişime hazır görünüyor" diyen Miçotakis, Türkiye'nin dış politikasındaki bu hamlenin Yunanistan tarafından değerlendirileceğini ifade etti. 

HEDEFLERİNİ SIRALADI

Türkiye ile ilişkilerinden Yunanistanın en büyük hedefinin uzun süredir değişmediğine vurgu yapan Miçotakis, "En büyük hedef aradaki anlaşmazlığın çözülmesi. Türkiye ile hala en büyük anlaşmazlıklarımız Ege ve Doğu Akdeniz'deki deniz sınırlarının, MEB'in ve kıta sahanlığının belirlenmesidir" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Göç yönetimi büyük bir sorun veya fırsattır. Amacım, temel farkımızın özüne inmek. Yeter ki Lahey'e gitmeyi kabul edelim ancak görünen o ki bu o kadar basit bir mesele değil. Bunu başaramasak bile, iki ülke arasındaki iyi iklimin korunması başlı başına önemli bir başarıdır.''

Yunanistan'dan NATO zirvesi sonrası flaş Türkiye çıkışı: Gerekirse taviz veririz

''TÜRKİYE'YE TAVİZ VERECEK MİSİNİZ?''

Yeni bir hava yakalanan görüşmelerde Türkiye'ye taviz verecek misiniz sorusu yöneltilen Miçotakis: 

"Onlarca yıldır uğraştığımız, Türkiye ile aramızdaki anlaşmazlıkların nihayet adil bir şekilde ve Uluslararası Hukuka uygun olarak çözülmesi Yunanistan'ın çıkarına mı? Cevap Evet. Bu benim görüşüm. 

Herhangi bir anlaşma, bazı konumlardan bazı tavizler gerektirebilir. Ama asıl soru şu: tarih bize çözme fırsatı sunduğunda biz bu anlaşmazlıklara çözümsüz mü kalacağız?" cevabını verdi.

BU VİDOE DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...