Tıp dünyasında devrim: Google'ın yapay zeka modeli kliniklerde göreve başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tıp dünyasında devrim: Google'ın yapay zeka modeli kliniklerde göreve başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, birkaç ay önce gerçekleşen I/O etkinliğinde Med- PaLM 2 AI adlı yeni yapay zeka modelini duyurdu. Tıp bilgileriyle eğitilen robot, kliniklerde test edilmeye başlandı.

Google, 2023 I/O etkinliğinde Med- PaLM 2 AI adlı yapay zeka modelini tanıttı. Med- PaLM 2 AI, doktorlara ve hastalara yardımcı olmak için tıp bilgileriyle eğitildi. Yapay zeka modeli; tıp konusunda birçok bilgiye sahip olduğundan sağlık alanında sorulara cevap verebiliyor. Bunun dışında ek olarak belgeleri özetlemesi ve araştırma verilerini düzenlemesi açısından doktorlara da yardımcı oluyor.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ TIP ROBOTU, DOKTORLARIN AZ OLDUĞU YERLERDE GÖREV YAPACAK

Med- PaLM 2 AI tıp alanında birçok bilgiye sahip olup görevleri yerine getirse de henüz test aşamasında yer alıyor. Çünkü yapay zeka destekli tıp robotu hala birçok konuda doğru bilgiye yanıt veremiyor.

Google, hala geliştirdiği tıp robotuyla doktorların az olduğu yerlerde hastalara ve doktorlara yardımcı olmak istiyor. Med- PaLM 2 AI yine de birçok büyük hastanede test ediliyor.

Google araştırma direktörü Greg Corrado, Med- PaLM 2 AI ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

"Bu tür bir teknolojinin ailemin sağlık yolculuğunda isteyebileceğim bir yerde henüz olduğunu düşünmüyorum. Bununla birlikte, teknolojinin sağlık hizmetlerinde yapay zekanın yararlı olabileceği yerleri aldığını ve bunları 10 kat genişlettiğini biliyorum."

Med- PaLM 2 AI dışında ayrıca Microsoft da tıp alanında eğitilmiş bir yapay zeka destekli tıp robotunu geliştiriyor. Tıp robotuyla ilgili bilinenler arasında ChatGPT teknolojisinde dayanacağı ve kullanıldığı süreçte hasta bilgilerini gizli tutacağı biliniyor.

(Kaynak: Yahoo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...