Threads'tan yeni özellik: Etkileşimler artacak

Düzenleyen: / Kaynak: 9To5Mac
- Güncelleme:
Threads'tan yeni özellik: Etkileşimler artacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9To5Mac

Threads, Twitter'a rakip olması için Meta çatısı altında kuruldu. İlk olarak kullanım rekorları kıran platform, son zamanlarda oldukça kan kaybediyor. Eski halinde dönmek için uğraşan uygulama, çözümü bünyesine yeni özellikler eklemekte buldu.

Threads, Meta çatısı altında Twitter'a (yeni adıyla X) rakip olması için kuruldu. Çünkü Elon Musk'ın satın almasından sonra Twitter'ın ismi başta olmak üzere neredeyse tüm özellikleri değiştirildi. Twitter kullanıcıları ise değişen özelliklerden memnun olmadıkları için yeni platform arayışına girdi. Meta sahibi Mark Zuckerberg de Twitter'dan ayrılan kullanıcıların Threads'a yöneltmek istedi. 

Threads ilk yayınlanmasından sonra büyük bir ilgi gördü. Yani Mark Zuckerberg ilk olarak başarılı oldu fakat devamı gelmedi. Çünkü Threads kullanıcıları sonradan platformu eskisi kadar kullanmamaya başladı. Meta ise bunu önlemek ve platformu geliştirmek için Threads'a yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

THREADS İÇİN "ANAHTAR KELİME ARAMA" ÖZELLİĞİ GELDİ

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre Threads için "Anahtar Kelime Arama" özelliği geldi. Anahtar Kelime Arama özelliği diğer platformlarda da olduğu gibi kullanıcıların herhangi bir kelime üzerinden içeriklere göz atmasını sağlıyor. İlk olarak Avusturalya ve Yeni Zelanda'daki kullanıcılar için gelen özellik, zaman içinde diğer ülkelere de gelecek.

Anahtar kelimeye göre sıralanan içerikler diğer kullanıcılar tarafından görülmesiyle daha fazla etkileşim alacak. Etkileşimin artması ise kullanıcıların platform içinde daha fazla zaman geçirmesini sağlayacak. 

Sosyal medya analistleri, Threads kullanıcılarının platformda zaman geçirmesi için "Direkt Mesaj" özelliğinin gelmesi gerektiğini düşünüyor. Çünkü kullanıcılar Direkt Mesaj üzerinden iletişim kurarak platformda uzun süreli zaman geçirebilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9To5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...