Ülke askeri konvoya intihar saldırısıyla sarsıldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ülke askeri konvoya intihar saldırısıyla sarsıldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Pakistan yine korkunç bir saldırıyla gündeme geldi. Güvenlik konvoyuna düzenlenen intihar saldırısında 9 asker öldü, 20 asker yaralandı.

Pakistan'da ülke içindeki ve sınır komşusu bazı ülkelerle yaşadığı çatışmalar nedeniyle saldırılar meydana gelmeye devam ediyor. Bu kez ülkenin kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Afganistan sınırındaki Bannu ilçesinde korkunç bir intihar saldırısı gündeme geldi.

9 KİŞİ ÖLDÜ

Güvenlik konvoyuna bomba yüklü motorlu bisikletle intihar saldırı düzenlendi. Saldırıda 9 asker hayatını kaybetti, 20 asker yaralandı.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Saldırıyı üstlenen olmadı. 2022'den bu yana güvenlik güçlerine saldırılarını yoğunlaştıran Pakistan Talibanı'ndan şüphelenildiği kaydedildi.

PARTİ KONGRESİNE SALDIRI DÜZENLENDİ: 63 ÖLÜ

Hayber Pahtunhva eyaletinde koalisyon hükümeti ortaklarından İslam Uleması Cemiyeti (JUI-F) Partisinin kongresine 30 Temmuz'da düzenlenen saldırıda ise 63 kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...