Telefon kullanıcıları dikkat! Yeni güncelleme şarjı hızla tüketiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Telefon kullanıcıları dikkat! Yeni güncelleme şarjı hızla tüketiyor
TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı telefon kullanıcıları yeni bir iddia ortaya attı. Buna göre, Samsung’un yeni OneUI 5.1 güncellemesi telefon bataryasını hızla tüketiyor. Peki, OneUI 5.1 güncellemesi nasıl yüklenir, özellikleri nelerdir? İşte ayrıntıları… 

Güney Kore merkezli elektronik ve teknoloji üreticisi Samsung, bazı akıllı telefon modelleri içinOneUI 5.1 güncellemesini yayınladı. Bir süredir merakla beklenen yeni güncellemeyi dört gözle bekleyen kullanıcıları, yeni sürümü hemen indirdi ve telefonlarını yeni sürüme ayarladı. Ancak kullanıcılar, beklemedikleri bir durumla karşılaşınca çılgına döndü! 

Sosyal medyada çok sayıda Samsung telefon kullanıcısı, OneUI 5.1 güncellemesinin telefonlarının şarjını hızla tükettiğini iddia ediyor. Özellikle Twitter ve Reddit’te yüzlerce kullanıcı Samsung’un destek hesaplarını etiketleyerek şikayette bulundu.

Destek sayfası Samsung Community’de bir kişi Galaxy S22+ model akıllı telefonunu yeni sürüme güncelledikten sonra animasyonların yavaşladığını söyledi. Çok sayıda Samsung kullanıcısı ise telefonlarının yavaşladığını ileri sürdü. İçlerinden bir kişi sosyal medyada yayınladığı bir görselde, telefonu sadece 19 dakika kullanmasına rağmen şarjının yüzde 20 azaldığını iddia etti. 

Diğer şikayetler arasında ise galerinin açılmaması, Bluetooth’un kendi kendine açılması ve uygulamalarda sürekli açılır pencere modunun aktif olması gibi hatalar bildirildi.

Telefon kullanıcıları dikkat! Yeni güncelleme şarjı hızla tüketiyor

SAMSUNG ONEUI 5.1 ÖZELLİKLERİ

Samsung, eski amiral gemisi akıllı telefon modelleri olan Galaxy S20, Galaxy S21 ve Galaxy S22 serileri ile Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4 modelleri için kısa süre önce OneUI 5.1 arayüz güncellemesini yayınladı. Peki, OneUI 5.1 güncellemesi ile gelen özellikler neler?

-Gölge ve yansıma giderme ile geliştirilmiş otomatik fotoğraf işleme,

-Bir fotoğrafı yukarı kaydırarak ayrıntılarını görme,

-Daha işlevsel bir galeri araması,

-Ekran görüntülerini saklamak için klasör seçme,

-Yeni pil ve yeni hava durumu widget’ı,

-Expert RAW kamera içi moduna daha hızlı erişim,

-Selfi kamerasında cilt tonu belirlemeye yarayan yeni kısayol,

-Samsung telefonlar ve Samsung bilgisayarlar için gelişmiş eşleştirme özelliği,

-Bixby metin aramaları vb. 

-Moda bağlı olarak farklı duvar kağıtları,

-Samsung Notes'ta işbirliği,

-Ortak aile albümü,

-WiFi hoparlörler için medya çıkışı,

-DeX'te geliştirilmiş çoklu görev,

-Daha hızlı ve daha kolay yeni telefon kurulumu.

OneUI 5.1 güncellemesini yüklemek için telefonunuzun Ayarlar sekmesinden Güncellemelere girmeniz ve ardından OneUI 5.1 yazan güncellemeye tıklamanız gerekiyor. 

SAMSUNG ONEUI 5.1 GÜNCELLEMESİ ALAN TELEFONLAR

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un yeni güncellemeyi alacak telefonları da belli oldu. OneUI 5.1 güncellemesine sahip olacak telefonların tam listesi şu şekilde:

-Galaxy S22

-Galaxy S22+

-Galaxy S22 Ultra

-Galaxy S21

-Galaxy S21+

-Galaxy S21 Ultra

-Galaxy S21 FE

-Galaxy Z Fold4

-Galaxy Z Flip4

-Galaxy S20

-Galaxy S20+

-Galaxy S20 Ultra

-Galaxy S20 FE 4G

-Galaxy S20 FE 5G

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...