İngiltere'de gündem Urfalı Ali Tekçe! Depremde tam 50 yakınını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere'de gündem Urfalı Ali Tekçe! Depremde tam 50 yakınını kaybetti
DÜNYA Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası yaşanan yıkımda yaraları sarma çalışmaları sürüyor. 'Asrın felaketi' olarak adlandırılan afette binlerce vatandaş hayatını kaybederken, İngiltere ise 50 yakınını kaybeden Şanlıurfalı Ali Tekçe'yi konuşuyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremi birkaç saat sonra Elbistan merkezli 7,6'lık deprem takip etti, acı bilanço katlandı. İlk depremde ağır hasar alan binalar ikinci depremde yerle bir oldu, eşya almak için evlerine giren vatandaşlar enkaz altında kaldı. 11 kenti vuran depremde can kaybı sayısı artmaya devam ederken, 200'üncü saatin aşılmasına rağmen enkaz altından sağ kurtulanlar umut veriyor.

İngiliz medyası ise Urfalı iş insanı Ali Tekçe'yi konuşuyor. En az 36 bin vatandaşın hayatını kaybettiği depreme dair Tekçe'yi gündemine alan İngiliz gazetesi Mirror, İngiltere'de yaşayan Tekçe'nin depremde 50 yakınını kaybettiğini yazdı.

"TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK OLAYLARINDAN BİRİ"

Tekçe'nin aktardığına göre kaybettiği 50 kişiden 11'i yakın akrabası, 11 kişiden 6'sı ise çocuktu. Doğu Yokshire'da yaşayan Tekçe, depremzedelere destek için elinden geleni yaptığını ifade etti. 39 yaşındaki Tekçe, "Bu durum açıklanamaz. Türkiye tarihinin en büyük olaylarından biri" dedi.

Depremin yalnızca bir şehirde değil 10 büyük şehirde etkili olduğunu söyleyen 39 yaşındaki Tekçe, "15 milyon etkilendi bundan" ifadesini kullandı. Tekçe'nin en büyük avuntusu ise Şanlıurfa'da bulunan annesi, babası, erkek ve kız kardeşlerine bir şey olmaması.

Tekçe şu anda Türkiye'deki depremzedelere yardım için bir destek kampanyası başlatmış durumda. (Sabah)

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...