Telefon almayı planlayanlara kötü haber! Fiyat iddiası ortalığı karıştırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Telefon almayı planlayanlara kötü haber! Fiyat iddiası ortalığı karıştırdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Telefon fiyatlarına ilişkin ortaya atılan bir iddia yeni bir amiral gemisi model akıllı telefon sahibi olmak isteyenleri üzebilir. Zira yeni çıkacak akıllı telefonların önemli ölçüde yüksek fiyattan piyasaya sürüleceği konuşuluyor.

Akıllı telefonlar günlük hayatımızın ayrılmaz parçası haline geldi. Artık dünya çapında milyarlarca insan bir akıllı telefon kullanıyor. Gelecek ay teknoloji devi Apple, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'ten oluşan yeni akıllı telefon serisini piyasaya sürecek. Sonraki ay, ilgi odağı olma sırası Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ile Google'ın telefonlarında olacak. Şubat 2024'te ise sıra Güney Koreli teknoloji devi Samsung'a gelecek ve şirket, Galaxy S24 serisini piyasaya sürecek.

Öte yandan, telefon fiyatlarına ilişkin bir iddia teknoloji dünyasının gündemine oturdu. Sosyal medya ağı X'te

kullanıcı adını taşıyan tanınan tipstera (sızıntı kaynağı) göre, tüm bu amiral gemisi telefonların ortak yanı fiyat artışı olabilir. 

TELEFON FİYATLARI 50 İLA 200 DOLAR DAHA PAHALI OLABİLİR

Phone Arena'da yer alan habere göre, bahsi geçen modellerin daha yüksek bir fiyat etiketiyle piyasaya sürüleceği konuşuluyor. Yogesh, "Varyantlara bağlı olarak tüm büyük amiral gemilerinde 50 - 200 Dolarlık bir fiyat artışı göreceğiz." dedi. 

Bu telefonların Google Pixel 8 serisi, iPhone 15 serisi, Xiaomi 14 serisi ve Samsung Galaxy S24 serisi olduğunu belirtti. 

Tüketicilerin önümüzdeki altı ay içinde piyasaya sürülen amiral gemisi telefonların fiyatı için daha yüksek bir beklenti içinde olmaları gerektiği vurgulandı.

'IPHONE 15 PRO MODELLERİ ÇOK PAHALI OLACAK' İDDİASI

Bu arada, iPhone 15 serisinin fiyatlarına ilişkin son söylentiler, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın sırasıyla 799 ve 899 Dolar olacağı yönündeydi. Bu modellerin, şu anda iPhone 14 Pro modellerindeki 48MP sensörlü arka kameraya, Dynamic Island ekran özelliğine, USB-C şarj girişine, 4nm teknolojisiyle geliştirilen A16 Bionic yonga setini sahip olacağı düşünüldüğünde fiyatları 'normal' olarak görülüyor. iPhone 15 Pro'nun başlangıç fiyatı 100 Dolar'lık artışla 1.099 Dolar'a,iPhone 15 Pro Max'in başlangıç fiyatı 200 Dolar'lık bir artışla 1.299 Dolar'a çıkabilir.

iPhone fiyatları 2022'de değişmemişti ancak Türkiye dahil birçok ülkede fiyatlar yükselmişti. Bu yıl, ABD Dolar'ının biraz zayıflamasıyla iPhone'ların çıkış fiyatının daha yüksek olması bekleniyor. Haliyle ne kadar yüksek fiyattan satışa sunulursa Türkiye'de de döviz kuru nedeniyle o kadar yüksek bir fiyattan satılacaktır. 

Apple, iPhone 15 Pro Max'e iPhone 15 Pro'dan daha yüksek bir fiyat artışı vermek zorunda kalabilir çünkü en üst model, periskop lense sahip ilk ve tek iPhone olacak.

SAMSUNG, GOOGLE TELEFON FİYATLARI DA ARTACAK

Tipster'ın iddiasına göre, Google'ın Pixel 8 modelinin fiyatı da 649 ila 799 Dolar arasında satışa çıkacak. Pixel 8 Pro ise 300 Dolar daha pahalı olarak, yaklaşık 949 Dolar'dan piyasaya sürülebilir. 

Samsung'un amiral gemisi serisine dönersek, Galaxy S24 modelinin en düşük depolama seçeneği 256 GB olacak ve bu da Samsung'un Galaxy S24'ünün başlangıç fiyatını 50-100 Dolar artırarak 849 Dolar ile 899 Dolar aralığına çıkarabilir

Domino etkisi, Galaxy S24+'ın başlangıç fiyatını 1.049-1.099 Dolar aralığına ve Galaxy S24 Ultra'yı ise 1.249-1.299 Dolar aralığına çıkaracağa benziyor. 

Tipster haklıysa, tüm üreticiler fiyatlarını artıracak ve bu da herhangi bir telefon markasının rakiplerinin fiyat artışından yararlanmasını engelleyecektir.

(Kaynak: Phone Arena) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...