Macaristan’dan Türkiye’ye stratejik ortaklık mesajı: İş birliğini güçlendireceğiz

- Güncelleme:
Macaristan’dan Türkiye’ye stratejik ortaklık mesajı: İş birliğini güçlendireceğiz

DÜNYA Haberleri

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan'ı ziyaretinde iş birliğini güçlendirme konusu ele alındı. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, ziyaretinde iki ülke ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi konusunda mutabık kalındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye gitti. Erdoğan, Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamaları dolayısıyla gittiği ülkedeki görüşmeleri kapsamında bir dizi temaslarda bulundu.

STRATEJİK ORTAKLIK MESAJI

Macaristan resmi radyosu Kossuth'un haberine göre Szijjarto, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan ziyaretini değerlendirdi. Erdoğan'ın 18 Aralık'taki yüksek düzeyli Stratejik Konsey toplantısı kapsamında Macaristan'ı yeniden ziyaret etmesinin beklendiğini belirten Szijjarto, bu etkinlik kapsamında öncelikli stratejik ortaklığın kurulmasına yönelik bir anlaşmanın imzalanacağını kaydetti.

TÜRKİYE ENERJİ ALANINDAKİ TRANSİT ROLÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Szijjarto, iki ülkenin çok iyi seviyedeki ikili ilişkiler ve iş birliğini daha da geliştirme konusunda mutabık olduklarını vurguladı. Macaristan'ın TürkAkım boru hattı üzerinden doğal gaz almakla da ilgilendiğini belirten Szijjarto, Türkiye'nin enerji alanındaki önemli transit rolüne işaret etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...