Teknolojinin kalbi CES'te atacak! 3 bin firma 'Tüketici Elektroniği Şovu'nda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Teknolojinin kalbi CES'te atacak! 3 bin firma 'Tüketici Elektroniği Şovu'nda
Teknoloji Haberleri

Tüketici Elektroniği Şovu CES 2023 ABD’nin Las Vegas kentinde başladı. Dünyanın dört bir yanından gelen hayal sınırlarını zorlayan teknolojiler 4 gün boyunca sergilenecek. Avokadonun olgunluğunu ölçen cihaz, idrar testi yapan tuvalet, kuşları besleyen yapay zekâ... Togg da duyuları harekete geçiren mobilite deneyimi yaşatacak.

M. EMİN ARVAS'IN HABERİ

ABD’nin Las Vegas şehrinde bugün başlayacak Tüketici Elektroniği Şovu CES 2023’te son teknolojik gelişmeler sergilenecek. Üç bin firmanın katıldığı fuar pazara kadar sürecek. Tüketici Elektroniği Derneği (Consumer Electronics Association) tarafından düzenlenen CES, 2021’de COVİD-19 salgını sebebiyle sanal ortamda yapılmıştı. 2022’de ise fuara katılım çok az olmuştu. Otomobil yerine “akıllı cihaz” olarak adlandırılan ilk yerli arabamız Togg da fuarda boy gösterecek. Fuarda Sony, LG gibi dev elektronik markalarının yanı sıra yeni kurulmuş firmaların da ürünleri sergilenecek. Sergilenen ürünlerden bazıları üretim safhasına geçecek, bazıları ise prototip safhasında kalacak. İşte fuarda sergilenen bazı ilginç cihazlar:

TOGG'DAN DİJİTAL MOBİLİTE BAHÇESİ

Togg, CES’e “Kullanıcıların Mobilite Deneyimini Yeniden Tanımlamak” başlığıyla hem dijital hem doğayla iç içe olan bir deneyim alanıyla katılıyor. Togg’dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl dünya marka tanıtımını gerçekleştirdiği CES’te, bu yıl kullanıcıların görme, koklama, işitme ve dokunma duyularına hitap eden bir deneyim alanı tasarlayan Togg, “Dijital Mobilite Bahçesi” adını verdiği 910 metrekarelik alanda sürdürülebilir ve bağlantılı bir mobilite geleceği deneyimini ziyaretçilerle buluşturacak. 

ELEKTRİKLİ PATENLER

Fuarda gazeteciler, Fransız girişim şirketi AtmosGear’ın uzaktan kumandalı, elektrikli tek sıra tekerlekli patenleriyle sergi salonunda hızla bir uçtan bir uca kayarak eğlendi. Tek şarjla 32 kilometre gidebilen patenler, elektrikli bisikletler veya scooterlar gibi işe gidip gelmek için kullanabilecek.

Teknolojinin kalbi CES'te atacak! 3 bin firma 'Tüketici Elektroniği Şovu'nda

AKILLI KUŞ YEMLİĞİ

Kuş beslemek üzere tasarlanan Bird Buddy isimli cihaz, yem için gelen kuşların fotoğrafını çekiyor. Yapay zekâ teknolojisi binden fazla kuş türünü tanıyabiliyor. Kullanıcılar bir mobil uygulama aracılığıyla ne tür kuşları beslediklerini paylaşıyor. 

YOL BULMAK İÇİN…

Japon Loovic firması, yürürken yön bulmakta güçlük çekenlerin yaşadığı zorlukları çözmek için boyuna takılan cihaz geliştirdi. Cihaz, sesler ve titreşimler kullanarak kullanıcıları varış noktasına yönlendiriyor. 

Teknolojinin kalbi CES'te atacak! 3 bin firma 'Tüketici Elektroniği Şovu'nda

İDRAR TAHLİLİ YAPIYOR

Tuvaletteki sağlık laboratuvarı U-Scan (idrardan hastalıkları tespit ediyor), OneThird avokado olgunluk kontrol cihazı ve oto sensörlü akıllı mikser de fuarda ilgi çeken cihazlardan.

Düzenleyen:  - Teknoloji
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...