Teknoloji dünyasında kartlar yeniden dağıtılıyor: Samsung, arama motoru Google'ı değiştirecek!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Teknoloji dünyasında kartlar yeniden dağıtılıyor: Samsung, arama motoru Google'ı değiştirecek!

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung, teknoloji dünyasında en fazla akıllı telefonları ile popülerlik sağlıyor. Güney Koreli şirket, dünyanın her yerinden yediden yetmişe müşteriye sahip. Firmanın bu kadar çok tercih edilmesi, kullandığı teknolojilerle de büyük bir pazar sağlıyor. Bugün ortaya çıkan bir habere göre Samsung, uzun yıllardır kullandığı arama motoru Google'ı değiştirecek.

The New York Times tarafından yayınlanan habere göre Samsung, bir süredir teknolojik ürünlerindeki arama motorunu değiştirmek için hazırlanıyor. Firma, uzun yıllardır tablet, bilgisayar ve akıllı telefonlarında arama motoru olarak Google'ı kullanıyor.

İddia henüz doğrulanmasa da bunun gerçekleşme ihtimali yüksek görünüyor. Çünkü Samsung'un Google yerine Microsoft'un yapay zeka destekli arama motoru Bing'e geçeceği tartışılıyor.

Bunun en büyük nedeni ise yapay zekanın gelişmesi ve tüm dünyada ilgi görmesi oldu. Google da kısa süre içinde yapay zeka yarışına Bard ile katılsa da henüz bu konuda henüz Microsoft Bing kadar popülerlik kazanmadı.

GOOGLE, HERKES KARARINDA ÖZGÜR DEDİ!

Öte yandan Google, söz konusu iddialar üzerine yapay zeka alanında çalışmalara devam ettiğini ve ek olarak da Android telefon üreticilerinin rakip şirketlerin hizmetlerini kullanmakta serbest olduğunu belirtti.

Samsung ve Microsoft ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. İddialar üzerine Google hisselerinde hızlı bir düşüş yaşandı. Yapay zeka, bir anlamda teknoloji şirketleri arasında kaosa neden oldu.

Bir teknoloji analisti ise gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada Samsung'un Amerika pazarında Google kullanmaya devam edeceğini fakat Avrupa ve Hindistan pazarında ise değişiklik yapabileceğini belirtti.

Son olarak belirtmek gerekiyor ki Google sahibi Alphabet'in DeepMind laboratuvarı şu anda dünyanın en gelişmiş yapay zeka tesisi konumunda yer alıyor. Tesis, şimdiye kadar yapay zeka alanında birçok yeniliğe öncülük etti.

Yapay zeka pazarında en çok öne şirket ise kuşkusuz OpenAI. Firma, ChatGPT adlı geliştirdiği sohbet robotu ile birçok farklı alanda özgün içerik üretmek ve geliştirmek mümkün. 

(TheNewYorkTimes)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...