Sürücüye dijital zırh

Düzenleyen:
Sürücüye dijital zırh

TEKNOLOJİ Haberleri

Bosch, motosiklet kazalarına son vermek için motosikletlerin ve otomobillerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan dijital koruyucu zırh geliştirdi

Motosiklet sürücüleri, bir kaza durumunda otomobil sürücülerine oranla 18 kat daha fazla ölüm riski taşıyor. Geçtiğimiz yıl, sadece Almanya’da yaklaşık 30.000 motosiklet kazası oldu ve bu kazalardan yaklaşık 600’ü ölümle sonuçlandı. Bunun ana nedenlerinden biri, motosiklet sürücülerinin hem kavşaklarda hem de geçiş sırasında karayolu trafiğinde genellikle gözden kaçırılması. Bu gidişata son vermek isteyen Bosch, iş ortakları Autotalks, Cohda Wireless ve Ducati ile motosikletlerin ve otomobillerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir dijital koruyucu zırh geliştirdi.
Dijital zırh saniyenin onda biri kadar bir sürede, birkaç yüz metre çapındaki araçları tarıyor ve aracın hızı pozisyon ve yönü hakkında bilgi alışverişinde bulunuyor. Örneğin; motosiklet bir otomobile yaklaştığında, otomobilin kör noktasına girdiğinde veya otomobili geçmek için şerit değiştirdiğinde bundan anında haberdar oluyor. Oluşturdukları dijital koruyucu zırh ile motosikletlerin ve otomobillerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağladıklarını belirten Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dirk Hoheisel “ABS ve motosiklet denge kontrolü gibi emniyet sistemleri aracılığıyla Bosch, motosiklet sürmeyi çok daha emniyetli bir hale getirdi. Şimdi motosikletleri birbirine bağlayarak, bu emniyeti bir üst seviyeye taşıyoruz. Amacımız tehlikeli durumların ilk anda meydana gelmesini önlemek” dedi. 

Sanayi 4.0 için eğitim verecek 

 Sanayi 4.0 alanında Türkiye’de öncü çalışmalara imza atan Bosch, Boğaziçi Üniversitesinin iş birliğiyle ‘Değişimi Şekillendirin- Dijital Üretim ve Sanayi 4.0 (Shape the Change - Digital Manufacturing & Industry 4.0) Programı’nı geliştirdi. Yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik geliştirilen program kapsamında Dijital Üretim ve Sanayi 4.0 konularına odaklanılıyor. Bosch Manisa Termoteknik Fabrikasında 40 öğrencinin katılımı ile başlayan programda öğrencilerden üretim optimizasyonu, lojistik, veri ve bilgi aktarımı, artırılmış gerçeklik tabanlı teknik rehberlik, gerçek zamanlı çalışan temel performans göstergeleri paneli, önleyici bakım ve enerji yönetimi gibi konularda çalışma yapmaları isteniyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...