SteamOS, nedir, ne işe yarar, özellikleri neler

SteamOS, nedir, ne işe yarar, özellikleri neler

TEKNOLOJİ Haberleri

Valve, PC'lere özel, onu TV'nize takıp oyun oynamanızı sağlayacak yeni işletim sistemi SteamOS'u geçtiğimiz günlerde sundu.

Oyun devinin işletim sistemi sadece oyunlarla da yetinmiyor, müzik ve film akışı yapmanıza da izin veriyor. Televizyonlar için özel geliştirilen SteamOS, "çok sağlam" Linux altyapısına sahip. SteamOS'da oyunları direkt olarak oynayabildiğiniz gibi PC veya Mac'inizde yüklü oyunları TV'nize akış yaparak oynayabiliyorsunuz. Peki SteamOS oturma odanız için tam olarak ne ifade ediyor? Valve, yakından izlenmeye değer bir şirket çünkü teknoloji tarihindeki en tutarlı performans gösteren şirketlerden bir tanesi. Dota 2, Half-Life, Counterstrike, Portal, Team Fortress 2, Left 4 Dead ve Steam platformuyla şirketin çıkardığı neredeyse her ürün başarılı. Şirketin oturma odası PC'si piyasasına girmesi ise bu alanda rakiplerinden daha iyi şeyler yapabileceğini düşünmesinden kaynaklanıyor. Yeni nesil konsolları saymazsak en büyük rakipleri sadece Apple TV ve Chromebox; dolayısıyla rekabet oldukça zayıf.(haberler.com)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...