Samsung Galaxy Watch kullanıcıları dikkat: WhatsApp desteği geliyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Samsung Galaxy Watch kullanıcıları dikkat: WhatsApp desteği geliyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı saatler, giyilebilir teknoloji alanında oldukça dikkat çekiyor. Çünkü kullanıcılar yanında telefon taşımak yerine işlemlerini akıllı saatler üzerinden gerçekleştiriyor. Samsung da bu nedenle Galaxy Watch modellerine WhatsApp desteği ekledi. Peki WhatsApp desteği hangi Galaxy Watch modellerinde geçerli ve nasıl kullanılacak? Habere göz atalım.

Akıllı saat kullanımı özellikle son dönemlerde oldukça yaygın hale geldi. Çünkü telefonların birçok işlevi akıllı saatler üzerinden gerçekleşiyor. Fakat Samsung Galaxy Watch kullanıcıları oldukça önemli sayılan WhatsApp desteğinden mahrumdu. Galaxy Watch kullanıcıları, sadece WhatsApp'tan gelen bildirimleri görüyordu fakat herhangi bir işlem yapamıyordu. Sammobile tarafından paylaşılan bilgiye göre Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 5 kullanıcıları artık WhatsApp sohbetlerine erişim imkanı sağlayacak.

WHATSAPP SOHBETLERİ WEAROS SAATLERDE UÇTAN UCA ŞİFRELENECEK

Samsung Galaxy Watch kullanıcılarının WhatsApp'ta hangi işlemleri gerçekleştireceğine dair bilgi mevcut değil. Yalnızca sohbetlere erişim imkanı ve ileti yollama/alma işlemlerini yapacağı biliniyor.

Samsung Galaxy Watch kullanıcıları dikkat: WhatsApp desteği geliyor!

Yine Sammobile tarafından belirtilene göre WhatsApp sohbetleri WearOS akıllı saatlerle uçtan uca şifrelenecek. Akıllı saat kullanıcıları iki cihazın eşleşmesini sağlayacak sekiz haneli kod sayesinde önceki mesajları da görecek.

Akıllı saat üzerinden WhatsApp'ta mesaj göndermek isteyen kişiler; dikte, sesli mesaj ya da sistem klavyesi kullanarak iletişim kuracak. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki WearOS için WhatsApp desteği şimdilik test aşamasında bulunuyor. Ancak test aşaması herkese açık olduğu için uygulamayı telefonlarla eşleştirilerek kullanmak mümkün.

Samsung, yeni Galaxy Watch 6 modelini de tanıtmak için hazırlanıyor. Firma tarafından gelen duyuruya göre Galaxy Watch 6 modeli düzensiz kalp ritmi izleme ve bildirme özelliğine sahip olacak. Bu sayede akıllı saatler kullanıcılarının kalp sağlığını takip ederek geri bildirimde bulunacak.

(Sammobile)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...