MHK'de şaka gibi olay! VAR kampındaki gerçek sonradan ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MHK'de şaka gibi olay! VAR kampındaki gerçek sonradan ortaya çıktı

SPOR Haberleri

Son dakika haberleri... Son zamanlarda büyük tartışmaların yaşandığı Merkez Hakem Kurulu'nda şaka gibi bir olay gerçekleşti. Antalya'da düzenlenen VAR kampına isim benzerliğinden dolayı yanlış hakem çağrıldı.

TFF Futbol Gelişim Departmanı tarafından Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde gerçekleşen eğitimde Gelişim Ligleri Finalleri'nin maçlarında VAR sistemi uygulandı. TV100'den Mehmet Batuhan Ağır'ın haberine göre; MHK, burada gerçekleşen eğitime Ankara bölgesi B Klasman Yardımcı Hakemi Hüseyin Can'ı çağıracağına isim benzerliğinden dolayı İstanbul'da yaşayan Bölgesel Yardımcı Hakem Hüseyin Can'ı çağırdı.

Kendisine hakem işleri tarafından tebligat gönderilen Bölgesel Yardımcı Hakem Hüseyin Can'a burada eğitim verildi. Daha sonra yapılan hatanın fark edilmesinin ardından  Ankara'da bulunan B Klasman Yardımcı Hakemi Hüseyin Can, Antalya'da gerçekleşen kampa davet edildi.

 

TFF'DEN EĞİTİM HAKKINDA AÇIKLAMA

"Bu kapsamda hakemler, Video Yardımcı Hakemlik konusunda teorik eğitim alarak, simulasyon eğitimleri ve canlı oynanan maçlarda online çalışmalar yapmaktadırlar. Oynanan maçlar sonrası belirlenen kliplerle de tüm katılımcı hakem ve yardımcı hakemlere VAR ve hakemlik konularında MHK gözetiminde yapılan eğitimler gerçekleştirilmektedir. Katılımcı hakemler; hem VAR sistemli canlı maç yöneterek, hem de VAR ve AVAR görevi alarak VAR sistemi konusunda deneyim kazanmalarıyla, VAR sertifikalandırmaları da gerçekleşmiş olacaktır."

Kaynak: TV100

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...