Oyun hilesi satan siteye tazminat cezası

Düzenleyen:
Oyun hilesi satan siteye  tazminat cezası

TEKNOLOJİ Haberleri

zmir Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, oyun sektörünü yakından ilgilendiren ve Türkiye’de ilk defa uygulanacak tarihî bir karar verdi.

İzmir Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, oyun sektörünü yakından ilgilendiren ve Türkiye’de ilk defa uygulanacak tarihî bir karar verdi. Mahkeme, dijital oyunlar için hile yayınlayan ve sağlayan 3 ayrı web sitesinin erişimini kalıcı olarak engellerken sitelerde hile yayınlayanları da 205 bin TL tazminat ödemeye mahkûm etti. Oyun, bilişim-fikrî mülkiyet ve ticaret hukuku uzmanı Dr. Mete Tevetoğlu, kararın oyun şirketleri için çok büyük önem taşıdığını ifade etti. Mahkemenin tazminat miktarını belirlerken davalıların hesap hareketlerini dikkate aldığını aktaran Tevetoğlu “Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’na eklenen 245/A maddesi ile de ‘zararlı yazılım üretmek, satmak, pazarlamak, almak, kullanmak veya bulundurmak’ özel bir siber suç olarak düzenlendi ve bu suçu işleyenler 1 - 3 yıl hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile karşı karşıya kalacaklar. Bu mahkeme kararı ve özel suç düzenlemesi sayesinde hile siteleriyle son derece etkin bir şekilde mücadele edilmesinin yolu açılmış oldu” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...