Netflix'e abone kazandıracak yeni özellikler geldi: İçerik kalitesi artıyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix'e abone kazandıracak yeni özellikler geldi: İçerik kalitesi artıyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

Netflix, pazarda artan çeşitlilik ve art arda yaptığı zamlar nedeniyle birçok abone kaybetti. Firma, bu nedenle de daha uygun fiyatlı ve farklı bütçelere hitap eden reklamlı planını sundu. Fakat reklamlı Netflix planı, sunacağı yeni özellikler sayesinde neredeyse reklamsız plana dönecek.

Netflix'in reklamlı planı, bir süredir belirli ülkelerde kullanıcılarına hizmet veriyor. Reklamlı abonelikte, eş zamanlı olarak sadece bir kullanıcı içerik izleyebiliyor ve bu içerikler de 720p kalitesinde sunuluyor. Bugün The Verge kaynaklı habere göre bu durumda değişiklik olacak.

Netflix reklamlı plan kullanıcıları aynı anda iki içerik izleyebilecek. İçeriklerin kalitesi 720p'den 1080p'ye çıkacak. Fakat tabii ki bu abonelikte reklamlar, gösterilmeye devam edecek.

Netflix'in sunduğu bu özellikler, reklamlı paket için bugünden itibaren Kanada ve İspanya'da geçerli olacak. Diğer ülkelere ise nisan ayı bitmeden gelmiş olacak.

Netflix'in reklamlı plan sunduğu ülkeler arasında; ABD, Avusturalya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Güney Kore, Meksika, İspanya ve İngiltere yer alıyor. Ülkelerdeki abonelik ücreti ise 6,99 dolar.

NETFLIX ŞİFRE PAYLAŞIM YASAĞI GENİŞLİYOR

Öte yandan Netflix, abone sayısını artırmak için aynı hane dışında şifre paylaşımını engellemek üzerine çalışmalar yapıyor. Şu anda sadece Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya'da uygulanan bu politika, kısa süre içinde de ABD'ye gelecek.

9To5Mac haberine göre en fazla üç ay içerisinde Amerika'da yaşayan Netflix kullanıcıları da aynı hane dışında şifre paylaşımı yapamayacak. Bu uygulama, IP takibi ve cihaz doğrulama gibi işlemlerle takip edilecek. Şifre paylaşım yasağını ihlal eden kişiler ise belirli bir ek ücrete tabii tutulacak. 

Bu özelliğin Netflix hizmeti veren tüm ülkelerde geçerli olması halinde ise şirketin büyük bir abone dalgası kazanması bekleniyor. Şifre paylaşım yasağı ve reklamlı Netflix planı, şu anda Türkiye'de mevcut değil. Fakat her ikisinin de kısa süre içinde ülkemize gelmesi bekleniyor.

(TheVerge ve 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...