Erdoğan'ın açıklamaları Yunanistan'da gündem oldu: Barbaros'un torunları dünyaya gücünü gösterecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savunma sanayiye ilişkin açıklamaları Yunanistan'da büyük yankı uyandırdı. Yunan basını Erdoğan'ın açıklamalarını manşetlere taşıyarak "Türkiye nükleer güç oluyor" başlığını attı. Ayrıca gazeteler Erdoğan'ın insansız deniz aracı sözü verdiğine de vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam TRT'ye yaptığı açıklama Yunanistan'da büyük yankı uyandırdı. Farklı medya organları Erdoğan'ın ifadelerini yayınlarken, ülkenin önde gelen haber siteleri, "Türkiye nükleer güç oluyor", "Erdoğan insansız denizaltı sözü verdi" başlıklarını kullandı. Peki, Yunan medyası Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin neler yazdı? 

KATHİMERİNİ: TÜRKİYE NÜKLEER GÜÇ OLUYOR

Yunanca yayın yapan Kathimerini gazetesinin "Türkiye nükleer güç oluyor - İkinci bir uçak gemisi sözü" başlıklı haberinden satır başları şu şekilde:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin nükleer bir güç haline geleceğine ve denizde daha güçlü olmak için uçak gemilerini ikiye katlayacağına söz verdi.

Erdoğan'ın açıklamaları Yunanistan'da gündem oldu: Barbaros'un torunları dünyaya gücünü gösterecek

Kathimerini'nin ilgili haberi 

Akkuyu nükleer santralinin yanı sıra Çin veya Japonya ile işbirliği içinde ikinci bir santral daha kuracağını söyledi.

Türk filosuyla ilgili olarak Erdoğan, partisinin amacının, uçak gemisi Anadolu'dan (TCG Anadolu) sonra denizdeki Türk gücünü daha da güçlendirmek için iki kat daha büyük bir gemi inşa etmek olduğunu söyledi.

Aynı zamanda, İstanbul'a iç göçün kısıtlandığını duyurdu ve çok fazla sakini olan semtlerdeki tıkanıklığı gidermek için 1 milyon nüfuslu iki yeni uydu şehir kurma sözü verdi."

PROTOTHEMA: ERDOĞAN, BARBAROS'U HATIRLATTI

Bir diğer Yunanca yayın yapan Protothema ise, "Erdoğan: Mini uçak gemisinden sonra insansız denizaltı sözü verdi ve Barbaros'u hatırladı" başlığını kullandı. Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TCG Anadolu'nun iki katı büyüklüğünde bir uçak gemisi sözü vermesi, İngiltere ile bu yönde görüşmelerin çoktan başladığını ortaya koyuyor.

Erdoğan'ın açıklamaları Yunanistan'da gündem oldu: Barbaros'un torunları dünyaya gücünü gösterecek

Protothema'nın haberi

Erdoğan, resmi olarak Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilen yerli amfibi taarruz helikopteri taşıyıcısı TCG Anadolu'nun bu sefer 'mavi denizlere açılacağını' söyledi.

'Anadolu gemisinde 1300 personel var ve 1300 kişi ile Akdeniz'in masmavi denizlerine açılacak ve Türk'ün gücünü gösterecek. Ancak bu yeterli değil' diyen Türk cumhurbaşkanı, yeni gemilerle Türklerin Osmanlı donanmasının amirali Hayreddin Barbarossa'nın (Barbaros Hayreddin Paşa'nın) torunu olduklarını göstereceklerine işaret etti."

Protothema, Erdoğan'ın 'TCG Anadolu'dan iki kat daha büyük gemi inşa edileceği' yönündeki sözüne vurgu yaptı: "Şimdi bunun iki katı büyüklüğündekini yapacağız. Uçak gemimizi daha da büyütüp denizlerdeki gücümüzü artıracağız. Barbaros'un torunları gücünü gösterecek."

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...