Mobil uygulama yüklerken sözleşmeyi mutlaka okuyun

- Güncelleme:
Mobil uygulama yüklerken sözleşmeyi mutlaka okuyun

TEKNOLOJİ Haberleri

Geçtiğimiz temmuz ayında Threads adlı uygulama sosyal mecraya dâhil olmuştu. Twitter uygulamasına rakip olarak geliştirilen bu yeni uygulama kısa zamanda milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Ancak son günlerde yeni uygulamayı silmek isteyen vatandaşlar, Instagram’ı da silmek zorunda kaldı. Bu durum kullanıcılar arasında paniğe sebep oldu.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Bilgisayar yüksek mühendisi ve avukat olan Murat Osman Kandır, vatandaşların Threads adlı uygulamayı cihazlarına yüklerken kullanıcı sözleşmesinin dikkatli okunmadığından dolayı paniklediklerini belirtti. Kandır, yeni uygulamanın Instagram üzerinden kurulması sebebiyle iki uygulamanın da silineceğini belirten ibarenin kullanıcısı sözleşmesinde yer aldığını ancak bunun vatandaşların gözünden kaçtığını ifade etti.

Kandır “Instagram ve Threads aynı şirkete bağlı sosyal mecralar. Threads, takipçi kazanma özelliğini Instagram üzerinden yapıyor. Güvenlik açısından bakıldığı zaman aslında vatandaşlar Threads’e birkaç dakikalık seri ve kolay işlemlerle bütün bilgilerini verdiler. Bu yüzden Threads’in kullanım şartlarını kabul etmiş oldular. Uygulamayı Instagram üzerinden kurduysanız Instagram hesabınızı da silmek durumunda kalıyorsunuz. Bir uygulamayı kurmadan önce mutlaka uygulamanın kullanım şartlarını ve uygulamanın kullanıcılarıyla imzalanan sözleşmeler dikkatle okunmalı. Kullanıcının bir fotoğrafını veya görüntüsünü işlemeyecek olan bir yazılım uygulamasının neden böyle bir erişim izni istediğinin düşünülmesi gerekli” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...