Klavyeden bile dinliyorlar!

- Güncelleme:
Klavyeden bile dinliyorlar!

TEKNOLOJİ Haberleri

Hâlihazırda gelişmiş siber saldırılar sebebiyle birçok tehlikeye maruz kalan internet kullanıcıları yeni bir tehditle daha karşı karşıya.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Durham Üniversitesi, Surrey Üniversitesi ve Londra Royal Holloway Üniversitesi araştırmacıları, klavye tuş vuruşlarından endişe verici bir doğrulukla veri çalabilen derin öğrenme modelini geliştirdi. Yapılan deneylerde akıllı telefon aramasından gelen ses kayıtları yüzde 95, Zoom gibi video-konferans programı kullanılırken gelen sesler ise yüzde 93 gibi tehlikeli bir oranda doğru tahmin edilebiliyor.

Yapılan keşfin ürkütücü potansiyel sonuçları olacağını belirten Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in operasyon direktörü Alev Akkoyunlu “Gizlilik ve güvenliğin önem arz ettiği teknoloji çağında yaşanan bu gelişme, milyonlarca internet kullanıcısını tehdit ediyor. Bir video-toplantı sırasında klavyede yazdığınız her şey karşıdaki kişi tarafından çözülebilir ya da sadece bir telefon konuşması gerçekleştirirken online bankacılık hizmetinize giriş yaptığınızda, tuş sesleri şifrenizi ele verebilir. WhatsApp’te biriyle yaptığınız özel bir yazışma, yanınıza bırakılan bir telefonun ses kaydı özelliği ile açığa çıkarılabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...