Microsoft yapay zeka sohbet robotu Bing'in kullanımını genişletti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Microsoft yapay zeka sohbet robotu Bing'in kullanımını genişletti

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Microsoft'un Bing arama motoru artık Chrome ve Safari mobilde kullanılabiliyor. Yapay zeka destekli sohbet robotu, şimdiye kadar sadece Edge ve bağımsız uygulamalarda kullanılabiliyordu.

Microsoft, yapay zeka destekli sohbet robotu Bing'in kullanım alanını genişletecek bir karar aldı. Pazartesi günü şirket, Edge mobil tarayıcısının ve bağımsız Android / iOS uygulamalarının yanı sıra Microsoft'un Bing sohbet robotuna artık Safari ve Chrome gibi üçüncü taraf tarayıcılar aracılığıyla erişilebileceğini duyurdu. 

Engadget'in haberine göre, şirket ayrıca, kullanıcıların yapay zeka ile bir milyardan fazla görüşme yaptığını ve yapay zekanın bir milyar görüntünün dörtte üçünü oluşturduğunu belirtti. Şirket, "Yolculuktaki bu sonraki adım, Bing'in özetlenmiş cevapların, görüntü oluşturmanın ve daha fazlasının inanılmaz değerini daha geniş bir insan kitlesine sergilemesini sağlıyor." şeklinde açıklama yaptı. 

Bununla birlikte, "daha uzun konuşmalar ve sohbet geçmişi" gibi özellikler, Edge'in mobil ayrıcalıkları olmaya devam ediyor.

BING'İN CHROME VE SAFARİ KULLANIMINA KISITLAMA

Microsoft, üçüncü taraf masaüstü tarayıcılarında kullanıma sunulduğunda, Temmuz ayı sonunda Bing Chat'e erişimi açmaya başladı. Bu arada, Chrome ve Safari'deki kullanımı kısıtlı olacak. Örneğin, Edge'de 4 bin olan istem başına kelime, Chrome ve Safari'de bunun yarısı, sadece 2 bin. 

Üçüncü taraf tarayıcı erişimine ek olarak, Bing Chat'in en yeni sürümü çok modlu arama da sunacak; yani kullanıcılar, bir fotoğraf yükleyebilir ve yapay zeka, fotoğrafın içeriğiyle ilgili belirli soruları cevaplayabilir. 

Bing Chat, OpenAI şirketinin ChatGPT-4 adını taşıyan meşhur chatbot aracı tarafından destekleniyor. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...