Sinead O'Connor binlerce kişinin katıldığı törende İslami esaslara göre defnedildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sinead O'Connor binlerce kişinin katıldığı törende İslami esaslara göre defnedildi

GÜNDEM Haberleri

2018'de Müslüman olduğunu açıklayan ve 26 Temmuz'da hayatını kaybeden, İrlandalı ünlü şarkıcı Sinead O'Connor'ın cenaze töreni bugün İslami esaslara uygun bir şekilde yapıldı.

Sinead O'Connor ismiyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan, 2018 yılında Müslüman olduktan sonra Şüheda Davitt ismini kullanmaya başlayan İrlandalı ünlü şarkıcı, 26 Temmuz'da Londra'daki evinde ölü bulunmuştu. Ünlü şarkıcının cansız bedeni otopsi yapılmak üzere morga kaldırılmıştı. Ölümünden 13 gün sonra Sinead O'Connor, binlerce hayranının gözyaşları içinde toprağa verildi. Ünlü şarkıcının cenaze töreni İslami esaslara göre yapıldı.

İrlandalı şarkıcının ev olarak adlandırdığı, County Wicklow kenti Bray deniz kıyısında, sabah saatlerinde binlerce kişi cenaze törenine katılmak için toplandı. Çiçekler ve pankartlar taşıyan kalabalık, cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu.

Sinead O'Connor binlerce kişinin katıldığı törende İslami esaslara göre defnedildi

56 yaşındaki şarkıcı için O'Connor ailesi, İslami esaslara uygun bir cenaze töreni düzenledi. O'Connor'ın naaşı, hayranlarının görmesi için deniz kenarındaki meydana getirildi.

ÇOK ZORLUKLAR ÇEKTİ

Arkadaşları şarkıcı için "Onunla büyüdük. Hissettiklerimizi söyleme cesareti olmayanlar için söyledi. Bu yüzden de zorlukları çekti." dedi.  47 yaşındaki Gemma Byrne ve üç arkadaşı, "Ne söyleyebilirim? Teşekkürler Sinéad" yazılı bir pankart tuttu.

O'Connor'ın unutulmaz müzik yaptığını söyleyen arkadaşı Christine Joyce, "Bir kadın olarak yaşlanmanın nasıl olduğu hakkında bana yol gösterdi. Gerçekten duygusal hissediyorum. Onu radyoda Molly Malone şarkısı söylerken duydum. Çok basit bir şarkı ve gözlerim yaşla doldu." ifadelerini kullandı.

Sinead O'Connor binlerce kişinin katıldığı törende İslami esaslara göre defnedildi

OĞLUNUN İNTİHARI SONRASI TOPARLANAMADI

1990'lara damga vuran Nothing Compares 2 U şarkısının ardından şöhrete uyum sağlayamayan O'Connor, zihinsel sağlık sorunları ve iniş çıkışlı bir özel hayat geçirdi. Dublin'in güneyindeki Bray'de, 15 yıl boyunca yaşayan O'Connor, burayı sorunlarından kaçmak için bir sığınak olarak görüyordu. Ocak 2017 yılında oğlu intihar eden şarkıcı, ciddi ruhsal problemler yaşadı.

MÜSLÜMAN OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM

2018'de Müslüman olduğunu açıklayan O'Connor, "Müslüman olduğum için gurur duyuyorum. Bu, her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam'a götürüyor. İslam tüm diğer kutsal kitapları gereksiz kılıyor." ifadelerini kullanmıştı.

İrlandalı şarkıcı Müslüman olduktan sonra  "Şüheda Davitt" adını kullanacağını belirtmişti.

Sinead O'Connor binlerce kişinin katıldığı törende İslami esaslara göre defnedildi

CENAZE NAMAZINI İSLAM MERKEZİ BAŞ İMAMI KILDIRDI

Ünlü şarkıcının cenaze namazını İslam alimi ve İrlanda İslam Merkezi Baş İmamı Şeyh Dr. Ömer El Kadri kıldırdı. O' Connor'la, Şeyh Şeyh Dr. Ömer El Kadri 2018 yılında tanışmışlardı.

MÜSLÜMAN KİMLİĞİNİ BENİMSEDİĞİ İÇİN AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şeyh Dr. Ömer El Kadri yaptığı açıklama, "Bugün, İrlanda'nın kızı Sinead O'Connor nam-ı diğer Shuhada Sadaqat için Müslüman cenaze namazını kıldırma fırsatı bulduğum için inanılmaz derecede minnettarım. Bu cenazenin bir parçası olmak benim için bir onurdur ve onun Müslüman kimliğini tanıyıp benimsedikleri için ailesine en içten teşekkürlerimi sunuyorum."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...