Microsoft, Windows 11 2023 güncellemesini yayınladı! İşte merakla beklenen Copilot AI özelliği

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Microsoft, Windows 11 2023 güncellemesini yayınladı! İşte merakla beklenen Copilot AI özelliği

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Microsoft'un Windows 11 2023 güncellemesi kullanıma sunuldu ve Copilot AI daha fazla kullanıcıya sunuldu

Microsoft bugün, Eylül ayında duyurulan Copilot ve diğer yapay zeka destekli uygulamalara bazı küçük özellikler ekleyen Windows 11 2023 güncellemesini (sürüm 23H2) kullanıma sunmaya başladı. Şimdi kendinize şu soruyu soruyor olabilirsiniz, "Microsoft zaten büyük bir Windows 11 güncellemesi yayınlamamış mıydı?" Evet, haklısınız. Ancak 26 Eylül'de başlatılan bu sürümün aslında yalnızca geçen yılki Windows 11 22H2 güncellemesine yönelik bir AI önizlemesi olduğu ortaya çıktı. Sonuç olarak, Copilot son birkaç hafta içinde çoğu Windows kullanıcısına ulaşmadı. 

Kafanızın karışması normal çünkü Microsoft'un Copilot'u ele alışı başından beri kafa karıştırıcıydı. İlk olarak Mayıs ayında 'Windows Copilot' olarak geleceğini duymuştuk; burada Edge Copilot'ta gördüğümüz AI (yapay zeka) özelliklerini ve benzer araçları Windows'un tam kalbine yerleştiriyordu.

MERAKLA BEKLENEN COPILOT AI ÖZELLİĞİ GELDİ 

Copilot, Microsoft'un en son Surface etkinliğinin yıldızı olmuştu; gerçek donanım, şirketin yapay zeka hedeflerinin ardından ikinci sırada yer aldı. Dolayısıyla, Copilot'u deneyimlemek için can atıyorsanız, Windows Update'i yenilemeye başladığınızdan emin olun.

Ayrıca Windows 11 2023 güncellemesi, yerleşik Sohbet uygulamasını, varsayılan olarak görev çubuğunuzda yer alacak Microsoft Teams'e dönüştürüyor. 

Windows 11 bileşenlerini Başlat menüsünün 'Tüm uygulamalar' bölümünde yeni bir 'Sistem' etiketi altında da bulabileceksiniz. Bu Sistem Bileşenleri ayrıca Sistem bölümünün altındaki Ayarlar uygulamasında yeni bir sayfanın altında olacaktır.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...